lauantai 19. syyskuuta 2015

Arvuuttelua lajien välillä

 Pitkään luulin tätä pilkkasiiveksi. Se ruokaili yksinään Seinäjoen Hirvijärvellä.
 Kun lintu kuuli kameran laukaisut, sille tuli kiire. Kun olen vertaillut tätä lintukirjan kuviin se alkaa näyttää yhä enemmän telkältä.  Se vain ei ollut telkän oloinen. Mutta jos se on nuori yksilö, on sitä vaikea tunnistaa
 Sama näiden kolmen kanssa Seinäjoen Kyrkösjärvellä auringonnousun aikoihin.
Enhän minä päässyt edes lähelle, kun ne jo ponkaisivat pakoon.

 Ja sama juttu näiden kanssa. Arvuuttelen edelleenkin pilkkasiiven ja telkän välillä. Olen kovin pettynyt, jos se ilmenee "vain" telkäksi.
Tunnistaako joku?
 Kuvat eivät kyllä ole maailman parhaat.

7 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Nyt laitoit vaikean arvoituksen. Pilkkasiipeä en ole eläissäni nähnyt, mutta telkkiä runsaasti. Tunnistan uivat telkät yleensä jo kaukaa erikoisesta pään muodosta. Mielestäni linnuillasi ei ole telkän pään muotoa. Telkän silmä on yleensä hyvin erottuva golden eye. Litujesi silmät ovat tummat.

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Mielenkiintoinen. Toivottavasti joku tunnistaa.

Vikki kirjoitti...

En kyllä osaa auttaa.
Täällä on ollut pilkkasiipiä, mutten ole päässyt kuvaamaan.

Tuula Laakso kirjoitti...

Ei se oikein pilkkasiiveltä vaikuta. Tuo valkoinen alue siivessä on pilkkasiivellä kapeampi ja silmän alla on myös hieman valkoista, nokassakin keltaista.
Tässä on kuitenkin muistettava tuo mitä sanoit. Näin syksyllä tutut tuntomerkit saattavat olla kateissa. Kirjojen kuvat tuppaavat olemaan aina juhlapukuisista linnuista. :(
Ihan puhtaasti ei telkkääkään siitä voi havaita, samasta syystä, mutta siltikin olisin telkän kannalla, valitettavasti.

seita kirjoitti...

Telkän valkoista silmäkulmaa ei näy noissa kuvissa. Voisiko syysasu olla niin erilainen.

Kirlah kirjoitti...

Taisi jäädä tunnistamatta. Enemmän minäkin asetun nuoren telkän kannalle, kun katson pään muotoa. En saanut siis kuvattujen lintujen kokoelmiini vielä pilkkasiipeä. Mutta sehän tarkoittaa sitä, että tämä harrastus voi jatkua. :)

Töyhtötintti kirjoitti...

Ei vaikuta telkältä minusta. Voisi olla pilkkasiipi naaras tai 1. talven koiras (mutta en tiedä varmaksi sanoa). Niiden silmät ovat ruskeat. Niillä kyllä on harmaa poskilaikku, mutta se näkyy useimmiten vain läheltä katsottuna.
Anu