torstai 17. syyskuuta 2015

Minusta eksoottisia


Nokikanakin tuntuu minusta kovin eksoottiselta, kun sitäkään ei näe, ellei matkusta ihan toiselle puolelle Suomea.

Nokikanat ruokailemassa ja tietysti kaukana, kuinkas muuten.

 Vaasan lähellä Sundomin lahti kuuluu olevan hyvä lintupaikka. Emme kulkeneet koko lahden reunaa, vaan kävimme syömässä eväitä ja sytyttämässä nuotion Munsmon satamassa (Munsmo hamn). Laittaisin tuon satama-sanan lainausmerkkeihin, sillä se oli itse asiassa vain laituri. Vaijerista roikkui naruja, joihon laitetaan kalastusveneet kiinni.
Taustalla Vaasaa. Tuossa ruovikossa ne nokikanat ruokailivat. Väittävät tätä paikkaa hyväksi lintupaikaksi, mutta meidän tuurilla ei näkynyt muita. Ja syynkin tiedämme. Juuri samaan aikaan tuli paikalle tankkiauto ja alkoi kovalla metelillä imeä vettä tankkiin merestä. Miten voi olla sellainen tuuri. Koko muu päivä tietysti ollut hiljaista ja lintuja ihan mustanaan ;(
Tankkiauton lähdettyä kuului kaikenlaisia polskimisia ja ääniä ruovikosta, mutta meillä ei ollut aikaa kovin paljoa, sillä tähtäsimme Söderfjärdenin kurkipelloille illaksi.

nokikana

6 kommenttia:

Tillariina K. kirjoitti...

Nokikana on minulle myös jotenkin eksoottinen lintu. Lintutornilla siiä puhutaan jotenkin ikävästi. En ihan tiedä syytä. Se kinastelee helposti toisten nokikanojen kanssa. Minusta on vaan kiva katsella niiden touhuja. Se on vielä niin erikoisen näköinenkin.

Kvilttaaja kirjoitti...

Nokikanat ovat kivan näköisiä. Mutta ne ovat riitaisia ja häätävät muut linnut pois ja kiusaavat suosikkiani eli liejukanoja. Nokikanoja on Helsingin seudulla ihan mukavasti. Suomenojan lintulammikot ovat varma paikka. Tänä kesänä niitä ilmestyi Mätäjoelle Malminkartanon ja Kannelmäen väliin. Harmi, että muut linnut olivat paossa kovaa ääntä.

Katinka kirjoitti...

Ihania kuvia nokikanoista. Minulle puolestaan kyseinen lintu on kovin "yleinen" sillä niitä on täällä Espoossa paljon juuri seillä missä me veneilemme :)

Vikki kirjoitti...

Tuolla Siikalahdella taitaa olla nokikanoja, tänä kesänä jäi siellä käymättä.

Tuula Laakso kirjoitti...

Täällä nokikanat ja härkälinnut pesivät sulassa sovussa kunhan paikat on ensin sovittu. Tuolla Nynästen lintutornin alueella on suhteellisen yksimielistä porukkaa. Koska haapanat ja joutsenetlon mahtuvat mukaan.
On se minustakin eksoottinen vaikkakin yleistymään päin. Joka kevaät sitä ensimmäistä odotetaan tuonne sataman alueelle. :)

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kovasti kommenteista. Sain niistä taas uutta tietoa nokikanastakin. Tämä oli vasta toinen kerta eläissäni, kun sellaisen otuksen näin. Eka kerta oli juuri tuolla Parikkalan Siikalahdella pari vuotta sitten.