maanantai 28. syyskuuta 2015

Profiileja

Mikään ei ole minusta harmittavampaa kuin että lintuja olisi tarjolla satamäärin, mutta ensimmäistäkään ei voi tunnistaa saati kuvata läheltä. Viimeksi laitoin kuvia Siikalahden hanhista, nyt jokin kuva sorsalinnuista. Itselläni ei ole niin hyvää taitoa vielä, että profiilikuvista tuntisin.

 Sorsalintuja oli pieniä ja suuria, pyrstö pystyssä ja muuten vain. Sen verran olin tunnistavinani, että ainakin jotkut olivat haapanoita. Minusta joissain kuvissa oli pitkä pyrstö kuin jouhisorsalla. Olisi ollut tosi kiva saada selvää, olisiko ollut harvinaisuuksiakin, täällä on kuulemma mahdollisuus nähdä uiveloitakin.
 Pääasiassa linnut ruokailivat rauhallisesti, mutta joku aina joskus hermostui liian lähelle  tulevaan.


Siikalahti

2 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Tutunoloisia kuvia. Aurinko paistaa veteen ja linnut näyttävät mustilta vettä vasten. Viitoskuva on mielestäni selvä: Haapana. Katson aina nokan värin. Olisikohan kolmosen takimmaisin lintu myös haapana. Punainen pää viittaa siihen. Muut jäävät arvoituksiksi. Kiva silti yrittää rakoa arvoitusta.

Kirlah kirjoitti...

Ei taida minusta tulla lintuasiantuntijaa. Pitäisi osata jo vilauksesta tunnistaa jokin lintu. No, suurin anti tuoltakin reissulta lienee lintujen suuri määrä. Hieno kokemus.