maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ilahduin kovasti

 Mikään ei minua ilahduta niin kuin se, että saan kuvan jostain itselleni uudesta perhosesta tai linnusta. Se ilo vain tahtoo käydä vähiin sitä mukaa kuin lajimäärä karttuu.
Tänään kuitenkin eteen osui kaunis ennennäkemätön perhonen: koivutyttöperhonen. Se voi kuoriutua jo maaliskuussa ja lento päättyy viimeistään toukokuun alussa. Ei ihme, ettei ennen ole osunut kohdalle. Kuka nyt vielä huhtikuun alussa olisi älynnyt perhosia kytätä.


Eilen lenteli toisaalla useitakin oranssisia. Yhtään en tiedä, oliko näitä samoja vai joitain muita, sillä eivät asettuneet paikoilleen kertaakaan.

koivutyttöperhonen

6 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Koivutyttöperhonen onkin kaunis!
Ja kaunis on bannerikuvasikin!

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Mahtava havainto;-) Täällä on lennellyt tänään, useampi neitoperhonen.

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelente trabalho e belas fotografias.
Um abraço e boa semana.

Kvilttaaja kirjoitti...

Ihan vieras perhonen. Wikipediasta sivistin itseäni, että on mittariperho eikä päiväperhonen. Pitänee sivistää lisää mittariperhosista.

Kirlah kirjoitti...

Sirpa: kiitos. Bannerin voisi jo vaihtaa vähän kesäisempään, vaan ei mene kauaakaan, kun se on jo taas ajankohtainen ;)

Anne: olen nähnyt jo suruvaipankin ja sitruunaperhosia. Tämä oli kyllä ihme, sillä harvoin niiden alasiipiä näkee. Nytkin jos perhonen olisi ollut vain paikallaan eikä siivet levällään, en olisi sitä havainnut.

Francisco: Um abraço e boa semana.

Kvilttaaja: juu, ei tämä ole päiväperhonen eikä näin ollen missään tavallisissa perhoskirjoissa. Itselläni on Suomen päivä- ja yöperhoset -kirja.
Siitä kun katsoo, huomaa, että yökkösiä ja mittareita on aivan tolkuttomat määrät. Päiväperhosten määrähän on niihin verrattuna ihan minimaalista.Pirkkoinkeri kirjoitti...

Mukavaa nähdä jotain uutta. Noita lentelee täälläkin, mutta kuvaa en vielä tälle keväälle ole onnistunut saamaan.