lauantai 16. huhtikuuta 2016

Kotipihalta paras saalis

 
 Ei ensimmäistäkään lintua ollut tänään peltoaukealla, jonne oikein erikseen lähdin kuvaamaan. Yksi herukkaperhonen ja useita sitruunaperhosia. Siinä sen pellon saalis.

Eräässä notkopaikassa olivat puut joutuneet veden saartamiksi ja vesi oli jäätynyt. Paras saaliini olivat erikoiset jääkuviot. Paitsi että en oikein voinut kuvata niitä kunnolla, kun oli vain lintuputki mukana.

 Kun ei kerran lintusaalista tullut, menin taas kotiportaille istumaan. Siitä näkee lintuja takuuvarmasti. Lajirunsauttakin oli, lähemmäs kymmenen eri lajia. Mutta eniten ilahduin tällä kertaa hömötiaisen näkemisestä.
 Koko talvena ei hömistä ole näkynyt ja luulin jo, että talvi on saanut hengiltä ne kaikki.
 Tässä lintu on verkon takana.


hömötiainen

6 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Sinulla on ollut upea luontopäivä!

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Niin se on, ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Paljon erilaisia lintuja pihallanne onkin. Minä tuskin olen koko keväänä nähnyt kymmentä lajia.
Kaikenkaikkiaan hyvä kuvasaalis.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiva, keväinen postaus. Hienoa kun olet nähnyt jo perhosenkin. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Anu kirjoitti...

Hienoja kuvia hömötintistä!

Kvilttaaja kirjoitti...

Joskus linnut eivät ole siellä, missä niiden olettaisi olevan. Tuulen suunnalla on ainakin täällä meren läheisyydessä suuri merkitys. Kiva, että hömötiainen piristi päiväsi.

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kommenteista.
Täällä ei ole lintutorneja, sillä täällä ei ole mitään sellaista paikkaa, missä olisi paljon lintuja kerralla nähtävänä koko kesän. Ne hajaantuvat hyvin laajoille aloille ja niitä on ajettava etsimään pitkiäkin matkoja.
Sen puoleen kotipiha on vrmin paikka, meidän oma "lintutorni".