maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tavi tavi tavi

Vaikka kirjan mukaan taveja on Suomessa yhtä paljon kuin sinisorsia, ei niitä koskaan näe ellei erikseen lähde katsomaan. Eilen kävimme Rantasalmen keskustan lintutornilla ja sattui olemaan tavipäivä. Niitä oli satoja.
Kun ne välillä jostain syystä pyrähtivät lentoon, oli näky tosi komea, Niitten vihreät siipipeilit loistivat ja välkkyivät komeasti, mutta sainkos minä mitään kunnollista kuviin, pah.


Ja kun ne sitten laskeutuivat veteen, niitä oli kuin kärpäsiä.
Olihan siellä paljon muitakin lintuja, mutta niistä joku toinen kerta.

tavi

6 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Taviksia ja paljon. Urostavi on hienon näköinen. Missäköhän tavit oikein elelevät, kun niitä ei juurikaan näe kuin muuttoaikaan.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Mielettömästi taveja! Upeat kuvat olet saanut.

Katinka kirjoitti...

Minä näim viime syksynä ensimmäisen kerran tavin ja luulin kuvanneeni harvinaisen linnun. Kotona sitten tarkistin asian ja sain tietää että se on suomen toiseksi yleisin sorsalintu =D. Ei vain ole sattunut kohdalle vaikka merellä ollaan oltu 15 vuotta.

Anu kirjoitti...

Juhlapukuinen tavikoiras on komean näköinen :)

Kirlah kirjoitti...

Kvilttaaja: Sitä minäkin aina ihmettelen. En meinannut uskoa, kun järvillä paljon liikkuva vävyni sanoi, että se on yleisin lintu, jota hän näkee.

Anne: Tavien määrä oli kyllä yllättävän suuri.Voi todella sanoa, että mielettömästi. Mutta kyllä ne sieltä sitten vähitellen hajaantuvat ympäri Suomea.

Katinka: samaa voin sanoa itsestäni. Kiukuttelin monta vuotta, että en ole nähnyt taveja.

Anu: seon komea, ja väri vaihtelee kuten sinisorsallakin.

seita kirjoitti...

Kosulanlammella on ollut oikein lintujen keväthuumaa. Rantasalmen lintutorni on suurimpia mitä olen nähnyt.