tiistai 26. huhtikuuta 2016

Mitä vielä näin

Rantasalmen lintutornilla tavien lisäksi aina jossain kohden saattoi havaita muitakin yksittäisiä tapahtumia. Silkkiuikkupariskunta rakenteli yhdessä pesää. Toinen toi kaverilleen jotain karahkaa ja tavaran vastaanottanut kiikutti sen pesään. Pesänrakennus vain oli tietysti liian kaukana kuvattavaksi.

 Telkkiä oli tietysti myös, mutta nämä kaksi ovat minusta aika oudon oloisia ja näköisiä. Mutta kai ne kuitenkin telkkiä ovat, en tämännäköisiä ennen ole nähnyt.

 Kaksi pariskuntaa tukkasotkia käväisi pikaisesti kuvausetäisyydellä porukassa.
 Kyllä se tuo tukkasotkakoiras on jotenkin vanhan ukon oloinen. Tämä näyttää ihan kumilelultakin.

Tarpeeksi kun jaksaa kytätä, ilmestyy usein ruskosuohaukka ruovikoista. Niin nytkin teki kaarroksen alueen ympärillä.

Nokikanojakin pitää kuvata aina, kun niitä näkee. Täällä kun ei niitä karujen, kirkkaiden vesien äärellä ole. Niilläkin oli meneillään jotain tärkeää hommaa.

Yksi hanhiaurakin lensi ylitse. Toistakymmentä yksilöä. Tulkitsimme metsähanhiksi. Kaverilla oli sattunut kuvaan kaksi tundrahanheakin. Kun tämä aura oli lentänyt ohi, tuli aikojen kuluttua yksi yksittäinen hanhi, vähän äänteli, teki kierroksen ja kääntyi takaisin. Etsiköhän kavereitaan.

Kaiken kaikkiaan tällä retkellä näimme 25 eri lintulajia. Siinä on kyllä harakka ja variskin mukana. Saattoihan siellä olla kaukana uiskentelemassa vaikka mitä muitakin, mutta kun ei ole kaukoputkea, pelkkä kiikari, ei niistä saanut selvää.

Mutta näkyviin tuli näiden ja tavien lisäksi mm. haapanoita, isokoskeloita, kurkia ja aika iso joukko naurulokkeja, jotka majailivat alueen keskellä vedessä, eivät näyttäneet vallanneen mihinkään pesiä.

silkkiuikku, telkkä, tukkasotka, metsähanhi, ruskosuohaukka, nokikana

5 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelente trabalho e belas fotografias.
Um abraço e continuação de uma boa semana.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Siellä tapahtuu nyt paljon. Lintuja tulee koko ajan lisää. Mahtavaa!

Kvilttaaja kirjoitti...

Kiva kuvasarja. Telkät ovat vähän oudon oloisia. Pää on aito urostelkän pää, mutta olisiko sulkasato alkamassa ennenaikaisesti.

Anu kirjoitti...

Hieno kuvasarja ja upeita havaintoja!

Kirsti kirjoitti...

Hieno sarja kuvia ♥