torstai 13. heinäkuuta 2017

Huono perhoskesä

niittyhopeatäplä
Nyt kun kesä on jo näin pitkällä, huomaa, miten vähäistä on monen perhoslajin esiintyminen verrattuna aikaisempiin vuosiin. Hopeatäplätkin ovat yleensä hyvin tavallinen näky, mutta oikein saa etsimällä etsiä nykyään. Lanttuperhosia en ole nähnyt kuin pari, ja aiemmin niitä lenteli ihan jatkuvasti.

ratamoverkkoperhonen

kirjoverkkoperhonen
juolukkasinisiipi
Hämmästyttävästi ovat sinisiivetkin kadonneet. Vain kaksi kertaa olen nähnyt yhden yksilön lentävän, molemmat juolukkasinisiipiä. Usein se on melko runsaana lentelevä.
juolukkasinisiipi
mustatäplähiipijä koiras
Ilokseni olen nähnyt eka kertaa eläissäni mustatäplähiipijänaaraankin. Koiraan olen joskus kauan sitten saanut hät´hätää kuvatuksi.
mustatäplähiipijä naaras
laikkumittari
Mittareita ei lentele minusta juuri sen enempää kuin muitakaan.  Enkä ainakaan meinaa saada niistä minkäänlaista kuvaakaan. Mutta tänä kesänä on ollut kaksi mittaria aivan ylivoimaisen runsaita: metsämittari ja mäkikenttämittari.

reunustäplämittari
etelänkärsäyökkönen

4 kommenttia:

Anniina / Taskut täynnä kirjoitti...

Tosi vähän on kyllä ollut perhosia liikkeellä! Tekisi itsekin mieli mennä niitä kuvailemaan kun nyt on ihan kamerakin käytössä, mutta eipä niitä kauheasti teiden varsilla näy. Ritariperhosia on sentään näkynyt täällä paljon enemmän kuin tavallisesti, pieni ilonpilkahdus tässä muutoin perhosköyhässä kesässä :)

Ronja Ryövärintytär kirjoitti...

Oi kun ihania kuvia perhosista <3

Kvilttaaja kirjoitti...

Silmät pyöreinä katson ihania kuviasi. Ei kaupunkilainen tuollaisia perhosia näe koskaan. Olet mestari löytämään niitä.

Tillariina K. kirjoitti...

Yhtenä päivänä viime viikolla näin paljon perhosia, mutta ei niitä muutoin ole näkynyt. Mun perhosbaarikin on täysin käyttämätön.