lauantai 15. heinäkuuta 2017

Muistin perhospyydystyksenkin

 Viitamittari on tämä, joka näinä päivinä lentelee suurin joukoin metsässä. Kun keltainen metsämittari on vähentänyt ellei lopettanut lentonsa, on tilalle tullut tämä. Pakkohan sillekin oli nimi saada. Koko kesän on hörrännyt metsässä joitain valkoisiakin, mutta niiden määrittäminen on niin vaikeaa, että en laita edes kuvaa. Monta erilaista.
 Muistin taas viimesyksyisen perhospyynnin lakanalle. Mutta ongelma, että on vielä kovin valoisaa, enkä jaksa valvoa pitkään. Jo klo 12 lopetin, eli juuri kun alkoi olla pimeää ja alkoi hyörintä valon ympärillä. Sulkaperhosille en ole aiemmin välittänyt etsiä nimeä, mutta tämä näyttää valkosulkaselta.

En nyt ainakaan tällaisia öttiäisiä odottanut. Jokin poronsarvinen otushan sekin lienee. Lentäessään kaunis. Oli luonnossa punaisempi kuin tässä. Jännittävää tämä pyydystys. Koskaan ei tiedä, miten kummallisia otuksia saa nähdäkseen.
Nurmikolla kompuroi myös tällainen. Tarkkaan kun katsoo, silläkin on kuin poronsarvet, monihaaraiset.

2 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Hauskoja otuksia!

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Meillä on ollut sama ongelma. Klo 24 on mentävä nukkumaan;-) Tänään on tarkoitus koittaa valvoa, saa nähdä miten käy. Meidän lehmus ei vielä kuki. Lehmuksen kukkimis aikaan, puun ympärillä pyörii valtavasti perhosia öisin.