sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tiaisten ruokatapoja

 Sinitiaiset kuten myös talitiaiset käyvät nappaamassa lintulaudalta syömistä ja lentävät puunoksalle, laittavat ruoan varpaiden väliin ja hakkaavat saaliista sopivia suupaloja.
Ja kai eläinten väritys on kullakin tarkoin harkittua. Nyt vasta huomasin, että sinitiaisella on kuin silmälasit ja iso suu pään päällä. Syödessähän ei näe vihollista, joten kuvio pelottelee niskassa omia aikojaan tunkeilijoita.
Tämä hömötiainen on keksinyt laiskuuttaan oivan keinon. Kun kääntyy nurin päin pöntön reunalla, ei tarvitse lentää ruoan kanssa välillä puhun. Siitä se vain napsi jyviä viereltään, laittoi varpaiden väliin ja hakkasi sopiviksi suupaloiksi ja taas vierestä tai jalkojen välistä uusi makupala.

2 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

hieno huomio tuo sinitiaisen syömisasennon kuviointi! - ja hieno kuva myös! - tuo pitäisi lähettää ikkuna Suomen luontoon sivustolle

Kirlah kirjoitti...

Annikki: enpä tiedä kuvan lähettämisestä. On niin pimeä vuodenaika, että tulee vain hämäriä ja tummia kuvia. Ja sitä paitsi luulen, että siellä on paljon minua parempia kuvaajia.