tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pieni mutta sitäkin kauhistuttavampi

Luulin, etten koskaan onnistuisi saamaan hiirestä kuvaa, niin tosi vikkelä eläin se on. Mutta eilen yhtäkkiä lintulaudan alle vilahti aina välillä hiiri jostain lumipenkan kolosta. Sain räpsiä tosi monta kertaa kameralla ennen kuin sain edes tällaisia epäselviä otoksia.
Niin söpön näköinen edestä päin.
 Mutta annas olla kun hiiri näyttää häntänsä, menevät minulla kylmät kauhun väreet pitkin selkäpiitä. Jopa näitä kuvia käsitellessä puistattaa toden teolla koko ajan. Teki mieli manipuloida tuo häntä pois kuvasta!
Ei pitäisi olla järjellistä syytä kauhun tunteeseen, sillä hiiri itse on kovin pelokas. Nytkin se tuli aina kolostaan vähän matkan päähän, mutta kun näki ison pedon eli urpiaisen tai tintin lumella, vilahti saman tien pakoon.
Toinen niin yritti ja kiipesi. - Mutta kauhistuttavalta näyttää! Missä lie ihmisen geeneissä tuo hiiripelko.
 LISÄYS: sanomista on tullut usealtakin taholta siitä, että tämä ei olekaan hiiri vaan myyrä. Olipa hyvä että tuli laitetuksi tänne näytille, opinpahan tietämään hiiren ja myyrän eron. Tällä on lyhyempi häntä kuin hiirellä. Yhtä vikkeliä kuitenkin molemmat.

5 kommenttia:

Terttumarja kirjoitti...

Kotihiirihän on söpö!
Kun meillä esiintyi hiiriä sisätiloissa, pelkäsin ainoastaan öitä, ajattelin että voivat hiipiä sänkyyn tai sitten nakerrella somenpäitäni, kun roikotan käsiäni sängynlaidan yli.:((
Ymmärrän kyllä hiirenhäntäpelkosi, minä nimittäin pelkään muurahaisia.

Kirlah kirjoitti...

Rosina: onhan hiiri söpö, mutta se söpöys häviää pelon taakse.
Kyllä hiiri voi tulla sänkyynkin. Lapsuudesta muistan, kuinka eräänä aamuna sisareni heräsi aamulla kuollut hiiri mahan alla!

Vai muurahaisia pelkäät. Mitä pelkäämistä niissä on ;) Itse en pelkää mitään ötököitä enkä matoja. Ainoastaan ampiaisia, koska olen niille allerginen. Mutta se ei ole pelon tunnetta samalla tavalla kuin hiiripelko.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

en tiedä, pysyköön ulkona

Annika kirjoitti...

Voit unohtaa pelkosi, sillä tuo ei ole hiiri, se on myyrä ;) Hiirillä on paljon pitempi häntä, ainakin saman pituinen kuin ruumis. Myös korvat erottuvat hiirillä selvemmin, samoin silmät. Tuo näyttäisi peltomyyrältä, mutta en ihan varmasti mene sanomaan noiden kuvien perusteella. Häntä on vähän pitkän näköinen. (Peltomyyrällä on tosi lyhyt häntä, metsämyyrällä vähän pitempi.)

Kirlah kirjoitti...

Hannele: parasta niin, siellä niiden paikka.

Annika: Jaha, lohduttava tieto.
Pitänee sitten ajatella seuraavan kerran hiiren juostessa sisällä, että ei hätää, myyrähän se vain on ;) ;)