keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Varpushaukka kököttää

 Menin ulkoeteiseen ja huomasin ikkunan edessä olevissa pensaissa talitinttejä kummallisessa asennossa. Ne roikkuivat kaikki pää alas päin aivan liikkumatta, kuin kuolleet. Mies tiesi, että nyt täytyy siis olla haukka jossain lähistöllä, koska linnut ovat ihan liikkumattomia.
Aloimme kiertää katseellamme ympäri pihan puita ja pensaita, ja tosiaan, puutarhaterassin karhunmuotoisen kukkaruukun päällä kökötti varpushaukka. Siinä se käänteli päätään  puolelle ja toiselle ja aina välillä näkikin jonkin lentävän linnun, mutta ei lähtenyt syöksyyn.
Taisi se huomata kuvaajankin ikkunassa, ei kuitenkaan hätkähtänyt karkuun. Vasta kun joku meni ulos, se lehahti lentoon, ja voi mikä pikkulintujen elämöinti ja varoituskuoro alkoi kuulua pensaikoista. Nyt vasta osa havaitsi hiljaa kyhjöttäneen haukan.

Ihmeen selvät kuvat sain, vaikka otin kuvat pienellä taskukameralla. Varsinainen kamerani on sanonut sopimuksensa irti. Pitäisi saada aikaan lähteä kaupunkiin viemään sitä jonnekin huoltoon tai sitten heittää sillä vesilintua, mikäli siitä ei enää tule kalua.

6 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

olipa hieno kokemus! - ja tosiaan hyvät kuvat sait! - kaikkea sitä näkee, jos on tarkkana

Kirlah kirjoitti...

Annikki: eniten minua ihmetytti ne talitiaiset. En ole ennen kiinnittänyt huomiota, että kun ne ovat peloissaan hiljaa pedon takia, ne roikkuvat pää alas päin, juuri ja juuri hengittäen.

Anonyymi kirjoitti...

no, olisit nyt ottanut kuvan niistä alaspäin roikkuvista tintetistäkin.

Kirlah kirjoitti...

anonyymi: minähän lähdin heti hakemaan kameraa, kun näin ne, mutta kun tulin takaisin, olivat linnut hävinneet. Vain haukka pysyi paikoillaan ainakin 10 minuuttia.

Terttumarja kirjoitti...

Jopa on komeasti kuvattu varpushaukka!
Haukalla ihmettelevät silmät kuin pöllöllä.:))

Kirlah kirjoitti...

Rosina: tosiaan on kovasti pöllön näköinen tuossa kyhjötäessään. Ei ole edestä päin kuvattuna tyypillistä haukan olemusta.