maanantai 12. lokakuuta 2015

Ei oikein ruskaa

Viikko sitten oli vielä sorsia sataman liepeillä.
Lienevät olleet nälkäisiä, sillä ne alkoivat tulla pitkänä jonona kohti, kaiketi kerjäämään. Nyt en näitä pullasorsiakaan ole enää nähnyt.
Tänään kävelin päivälenkillä kirkolle päin. Tavallisesti tämä kävelytie on tähän vuodenaikaan ihanan kullankeltainen, kuin kultarahasateessa kulkisi, mutta hämmästyttävästi puut ovat nyt vielä melkein vihreät. Vain siellä täällä näkyy keltaisia koivuja.

 Muuttavatkohan väriään ollenkaan.
Erään talon mustamarja-aronia-aitakin oli vielä vihreä, vaikka tavallsiesti se loistaa niin punaisena kuin tuo pieni alkava pläntti.

7 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

No sitä minäkin katsoin että vielä niin kesäisen näköistä, vihreää, vaikka meillä jo talvi kolkuttelee nurkissa.. No lämmintä syksyä vielä vietetään! :)

Tillariina kirjoitti...

Meillä on koivuista jo lehdet tippunutkin. En tiedä mikä kiire niillä nyt oli. Ihanaa kuitenkin olla ulkona. Pitääkin muistaa ottaa huomenna sorsille evästä, jos lähden rantareitille.

Kvilttaaja kirjoitti...

Ei täällä Hesassakaan ole kunnon ruskaa. Puut ovat vaan käyneet läpinäkyviksi kun lehtiä on enää vähän jäljellä. Lauantaina katselin, kun Turussa puissa oli vielä reilusti lehtiä, eikä oikein kunnon ruskaa sielläkään. Pakkasta on ollut öisin, luulisi sen käynnistävän ruskan.

Anu kirjoitti...

Ei kunnon ruskaa täälläkään. Siellä täällä, harvakseltaan, on kauniin keltaisia puita.
Anu

Kirlah kirjoitti...

Pelaguu:hämmästyttävän lämmintä. Kyllä minua tosiaan ihmetyttää puiden vihreys, ja olen sentään eläissäni aika monta syksyä nähnyt :)

Tillariina: olen ihan tyytyväinen, että on lämmintä ja aurinkoista. Viime vuosina ovat talvetkin olleet aika pilvisiä, aurinkoa tuskin koko talvena näkynyt.

Kvilttaaja: vai ovat lehdet siellä jo pudonneet. on täälläkin joistakin lähtenyt lehtiä, mutta lienee kasvupaikalla merkitystä.

Töyhtötintti: samanlaista kuin täälläkin siis. Hauska kuulla blogin välityksellä, miten eri puolilla Suomea on ihan erilaista.

seita kirjoitti...

Taitaa käydä niin, että ruskan sijaan tulee vain ruskeaa. Ajelin toissa päivänä pohjoiseen päin ja matkan varrella näin paljon haapoja joissa oli ruskeat lehdet.

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Belas fotografias, gostei.
Um abraço e continuação de uma boa semana.