lauantai 14. marraskuuta 2015

Marraskuisella pihalla

 Lumimarja on ainut valopilkku sateisen harmaalla pihamaalla.


 Närhet ovat monta päivää yrittäneet keksiä keinon, millä päästä käsiksi talipötkään, joka on laitettu laajan verkon sisään.
 Eivätkä ne ole keksineetkään. Pikkulinnut osaavat pujahtaa isommista verkon aukoista sisään, tikat asettuvat verkolle ja sen läpi nokkivat, vain närhi ei pysy jostain syystä verkolla.

 Kun olin ulkona kuvauskohteita etsimässä, oli sillaikaa toisella puolen taloa jokin lintu päässyt hengestään. Olisiko peräti pulu. Tai närhi. Yhtään ei kyllä ollut muun värisiä kuin näitä tummia sulkia.
 Pisaroita tippuu vähän joka oksalta. Kuvajaiset pisaran pinnalla ovat mukavasti aina nurin päin.

Linnuista puheen ollen: Nyt on pihaan tullut valtavasti myös viherpeippoja. Välillä jo luulin myös, että sinitiaiset ovat hävinneet maailmasta kokonaan, mutta nyt niitäkin on melko runsaasti, samoin talitiaisia. Lenkillä käydessäni näin pitkästä aikaa pyrstötiaisparven. Tulivat ihan lähelle tuijottamaan ja ihmettelemään.

6 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Lenkilläni olenkin ihaillut näitä toisten lumimarjoja, ovat niin hauskan näköisiä.
Selvästi närheä harmittaa:))

Anneli A kirjoitti...

Kiva postaus. Ilahdutti; kauniita kuvia. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

Susanna Hietanen kirjoitti...

Monipuolisia havaintoja sinulla :-)
Ihanaa viikonloppua!

Anu kirjoitti...

Mukavia närhikuvia! Kissako vai haukkako siellä saalistaa lintuja?
Anu

Kvilttaaja kirjoitti...

Kivasti erilaisia havaintoja. Närhen ilme on selvästi nyrpeä, kun ei pääse herkuttelemaan. ONko niin, että lumimarjoista ei ole linnuille syötäväksi? Ne loistavat hienosti. Mikäköhän petolintu oli tehnyt selvää pulusta? Pöllö vai kanahaukka.

Kirlah kirjoitti...

Sirpa: kesällä tuo pensas ei ole oikein minkään näköinen, kukat aika vaatimattomat. Mutta näin syksyllä siitä on paljon iloa marraskuun pimeydessä.

Anneli: kiitos. Hyvää loppusunnuntaita ja alkavaa viikkoa.

Susanna: Kiitos. Kyllähän näin loppusyksylläkin ulkona on vaikka mitä, kun oikein tarkasti katsoo.

Töyhtötintti: ei ole meillä kissaa, eikä ole aikoihin näkynyt naapurin kissojakaan. Luulen, että varpushaukka on syyllinen. Sehän tässä on pyörinyt jo monena vuotena.

Kvilttaaja: varpushaukkaa epäilen. En ole koskaan nähnyt, että mikään eläin söisi noita lumimarjoja. Nehän ovat kuin pehmeää styroksia. En tiedä, olisiko niissä ravintoa.