keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Siemenet kelpaavat

Olimme juuri suunnitelleet, että pitäisi katkoa kuihtuneita kukanvarsia, kunnes huomasimme, että niissähän viihtyi kaiken päivää lintuparvia. Auringonhatut, joiden mettä perhoset kesällä niin hanakkaasti imeskelivät, ovat nyt pudottaneet terälehtensä ja kukkapohja on kypsymässä siemeniksi. Katsoin, että monista kukista oli jo koko entinen kukkapohja syöty tyhjäksi. Taitavat saada jäädä talventörröttäjiksi.
 Myös ruiskaunokin siemenet tuntuvat kelpaavan ainakin pikkuvarpusille, samoin ampiaisyrtissä on jotain niitä kiehtovaa.
Ruiskaunokkia on puutarhassa kasvanut rutkasti, sillä vuosi sitten keräsin puoli muovipussillista siemeniä ja kylvin niistä puolet keväällä maahan. Kiva kun ei tarvitse säästellä siemeniä. Samoin kehäkukan siemeniä oli säkillinen, sitäkin sai hölvätä peltoon oikein kunnolla. Vahinko, että kehäkukka ei näytä kiinnostavan perhosia eikä kai oikein lintujakaan.

3 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Tuo talventörröttäjien jättäminen on mainio ajatus :-)

seita kirjoitti...

Auringonhatusta tulee ihania talventörröttäjiä.
Hienoa, että varpuset viihtyvät. Niitä näkee nykyisin niin vähän.

nikkisa889 kirjoitti...

?I was very happy to find this net-site.I needed to thanks on your time for this glorious read!! I positively having fun with every little little bit of it and I've you bookmarked to check out new stuff you blog post. online casinos