tiistai 17. maaliskuuta 2020

Muistelen talven matkaa

Jostain syystä talvella on jäänyt Espanjan-matkan lintujen esittely kesken. Kiirettä on muka pitänyt.  Nyt kun ei koronaepidemian takia juuri mihinkään saa mennä eikä mikään paikka ole aukikaan, joutaa selailla vanhoja kuviakin. Tässä etelänisolepinkäinen. Sekin piti kiireellä vain auton ikkunan läpi kuvata.

 Harjalintu. Näitä olisi ollut mukava kuvailla enemmänkin, mutta ei nähty kuin tämä yksi ainut yksilö ja sekin hieman kaukana.

 Kalliopääsky. Näiden kuvaaminen se vasta vaikeaa oli. Niitä oli monessa paikassa runsaasti, mutta ne ovat niin nopeita lentäjiä, että ei millään tahdo saada kuvaa. Usein seisoin valmiudessa, kun huomasin jossain aina äkkiä vilahtavan esiin pääskysen, mutta hidas on ihminen lintuun verrattuna. On itse asiassa urotyö, että tällaisenkin olen sentään saanut.

Munkkiaratti. Malagassa olin kovin pettynyt siihen, että kaupunkilaiset ovat kuulemma oikein urakalla alkaneet hävittää munkkiaratteja. Muutama vuosi sitten oli kiva, kun niitä oli isoja parvia ja rakensivat palmuihin pesiä. Nyt ei näkynyt kuin muutama yksilö, joskin Malagassa emme olleet muuta kuin lentokentän liepeillä pari tuntia. Linnut häiritsevät kuulemma kaupunkilaisia metelillään, siksi hävitys. Kas kun ketään ei häiritse liikenteen melu!

Mustakaulauikku oli minulle uusi tuttavuus. Tämä lienee nuori yksilö.

Ei kommentteja: