sunnuntai 16. elokuuta 2020

Lisää pohjoisen elämyksiä

Olen taas päässyt vähän eteen päin Norjan-kuvien perkaamisessa. Jossain Altan tienoilla tällaisia maisemia.


Altassa on tehty hieno luontopolku vanhojen kalliomaalausten reitille. Olin jonkin verran pettynyt, ettei kalliomaalauksista nyt näkynytkään juuri mitään. Vain raapustuksia kalliossa. Olen 10 vuotta sitten käynyt saman polun, ja silloin maalaukset oli maalattu päälle punaisella, joten ne näkyivät hyvin. Mutta uusi maali ei olekaan hyväksi ikivanhoille piirroksille, joten kuvia ei ole enää "restauroitu". Mutta olivathan maisemat ainakin hienoja polun varrella.
Lähellä majapaikkaa uiskenteli joka päivä liuta vesilintuja. Kerran oli joku sen verran lähellä, että tunnistin mielestäni haahkoiksi. Poikanen ainakin on söpö, oli mikä oli.


Lokkiparvia rannoilla.
Joskus näkyi leväisillä rannoilla myös sorsia.

Vielä pitävät ihmiset lampaitakin irrallaan. Nämä lampaat lepäilivät tuon tien vieressä päivittäin. Kerran ne olivat asettuneet sotilaalliseen riviin vieri viereen niin, että kaikkien takapuoli oli tielle päin ja pää pois päin. Tilanteesta en saanut kuvaa, kun takana tuli autoja. Osaavatpa ruveta makaamaan juuri pois asfaltilta.
Matka jatkui länteen päin kohti Tromssaa. (Tromssaan asti ei menty koronaa hakemaan).



Majapaikka Svensbyssä, josta tällaiset maisemat.
Pihassa oleili myös valtavasti varpusia.
Lapsi saa ruokaa.


Lähettyvillä oli patikointipolkuja. Polun varrella punajalkaviklo. niitä oli rannassa useitakin.
Ihmettelin, miten kerrankin kahlaaja tuli ihan nenän eteen. Mutta kun lintu alkoi räksyttää meille, oli sillä varmaan poikaset jossain lähellä.


 Jokunen harmaahaikarakin seisoskeli rannoilla. Tässä meinasin saada auton ikkunasta hyvän kuvan, mutta kaveri ehti juuri painaa ikkunan kiinni. Tuli siis tällainen.

Matka jatkuu.

2 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Mahtava on ollut matkanne!

Anu kirjoitti...

Hienoja kuvia! Ihania lintuja.
Kyllä tuo Norja on kaunis maa...