sunnuntai 4. lokakuuta 2020

Laihahko tulos

Kävimme tänään Imatran Tiurunniemessä lintujen muuttoa seuraamassa. Siellä oli yhdistyksen opastettu seuranta. Mutta huonoa oli tulos. Kaukana pieniä pisteitä, kovin korkealla lensivät aurat, mikäli siellä mitään olikaan. Kun kahden tunnin kuluttua en ollut nähnyt muita kuin kaksi merimetsoa, ehdotin pois lähtöä. 

Kun nyt kerran olimme Imatralle asti vaivautuneet, menimme Vuoksen rantaan katsomaan, mitä siellä olisi. Sorsia tietysti iso liuta ja tuo yllä oleva erikoisen näköinen osui silmiin ihan ensimmäisenä.


Joku täti tuli syöttämään, ja jo kaukaa tädin nähdessään nämä raitaselät taapersivat kiireesti vastaan.


Kiva oli nähdä nuoria telkkiä. Tämän ikäisiä en ole ennen nähnytkään. Nehän muuttavat jo pois, ennen kuin minä olen ehtinyt niitä nähdä. Tukka pystyssä kauhistelee jotain.
Nuoria lokkejakin oli jonkin verran.

Ihan kuin en nuorta naakkaakaan olisi nähnyt ennen.
Tästä en oikein päässyt kärryille, mitä tässä on meneillään. Oli sen verran kaukana, että kuvatessa en nyt ainakaan selvää saanut. Telkkähän siinä on tukka pystyssä, mutta onko sen oma siipi vai onko vieressä toinenkin telkkä. Nyt kun asiaa pähkäilen, näyttää kuin telkkä siinä lepuuttaisi päätään kylkeään vasten.
Haapanoitakin uiskenteli joessa sekä käyskenteli rannassa. Nämä kaksi olivat hämmästyttävän kesyjä. Ovat oppineet sorsien tavoille.
Tavejakin havaitsin.

Ja tässäpä ne kaksi merimetsoa Tiurunniemen staijauspaikasta. Jotenkin utuisen oloinen oli sääkin.

5 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Sorsat ovat kivoja;-))

Susanna Hietanen kirjoitti...

Aika hienot havainnothan sinä teit ja kuvatkin sait, vaikkei ehkä ollut sitä, mitä lähdit hakemaan. Vanha sanonta sanoo jotenkin näin: "Onni ei ole sitä, että saa, mitä haluaa, vaan sitä, että haluaa sen, mitä saa".

seita kirjoitti...

Aina ei saa mitä tilaa. Telkkäkuvat on hauskoja. Saitko selville mikä lintu on ensimmäisessä kuvassa?

Kirlah kirjoitti...

Seita, se on kai sinisorsan värimuunnos, ns. kööpenhaminalainen sorsa.

Anu kirjoitti...

Hienoja kuvia. Nuo telkkien pystyssä olevat "hiukset" ovat hauskoja.