sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Punaisia tulkkuja

Pitkästä aikaa oli vähän valoisampi päivä. Ei nyt suoranaista auringonpaistetta, mutta ei niin synkkääkään kuin tähän asti jo monta kuukautta. Menin pitkästä aikaa seisomaan keskelle pihaa kameran kanssa. Punatulkkuja oli lähemmäs 20, niitä tuntui olevan joka paikassa. Ne oli etupihan puolella, jossa on auringonkukan siemeniä.Tali- ja sinitiaiset käyvät myös auringonkukan siemenillä, mutta tietysti talipötköt kiinnostavat niitä myös.
Ja valtava määrä myös pikkuvarpusia.

Toisella puolen taloa maassa on kauranjyviä. Ne kiinnostavat keltasirkkuja. Mutta ei huvittanut niitä kuvata, sillä kädet olivat jo ihan jäässä. Ihan yksittäisinä näkyi sen lyhyen aikaa, jonka maltoin kameran kanssa seistä, myös tikka ja viherpeippo.

Eräänä päivänä näkyi kuusiaidan alla juoksentelevan lumikko. Edelleenkin näköjään sellainenkin otus meidän pihapiirissä asuu. 

Puiden oksat ovat valtavan paksun lumipeitteen alla. Kuvittelin, että nyt saan hienoja lintukuvia lumimaisemissa. Mutta mitä vielä. Linnut ovat istuksineet niin samoissa puissa, että juuri ne istumapuut olivat jo ihan lumettomia.

What do you want to do ?
New mail

3 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Punatulkut on todella kauniita lintuja.

Susanna Hietanen kirjoitti...

Ihanat linnut 🧡

seita kirjoitti...

Nyt tarvitaankin ruokintapaikkoja linnuille. Keltasirkkuja en ole nähnyt vuosiin, enkä pikkuvarpusiakaan.