torstai 5. tammikuuta 2023

Hyvä että edes tavallisia

Lupasivat täysaurinkoista päivää, joten lähdettiin pitkästä aikaa tutkailemaan Imatran Vuoksen talvilintuja.
Aurinkoistahan olikin, kun aamusta saavuimme paikalle, mutta kuinka ollakaan, jo yhdeltätoista meni pilveen ja alkoi häpsiä luntakin, se siitä auringosta sitten. Ei lajitarjonta ollut erikoinen, sorsia satamäärin, niiden joukossa yksi kööpenhaminalainen värimuunnos.
Naakkoja ja variksia oli rutkasti, joku yksittäinen harakkakin.
Merimetsoja oli vastarannalla parillakin laiturilla kymmenittäin, vähintään 30 yksilöä. Niitähän lenteli ja uiskenteli lepäilevien lisäksi useita siellä täällä.


 Sitten paikalle pölähti ruokkija. Jouduimme sorsien keskelle, kun linnut lähtivät rynnimään ruokkijaa kohti. Kovin olivat aamulla muuten kylmissään, kun pakkasta oli ainakin 15 astetta.

Näiden lisäksi oli useita telkkiä, jokunen isokoskelokin. Mutta ei tietysti osunut meidän silmiimme pikku-uikkua eikä allihaahkaa tai muita tavallisuudesta poikkeavia, joita on täällä pitkin talvea nähty. Mutta emme koko jokea haravoineetkaan. Käväisimme myös pikkulintujen ruokintapaikalla, jonne kaipasimme nokkavarpusta, mutta ei sitäkään näkynyt. Kaikki muut talvipikkulinnut taisivatkin esittäytyä, jopa valkoselkätikka. Mutta kiva retki silti taas vaihteeksi.

sinisorsa, sinisorsan kööpenhaminalainen värimuunnos, varis, naakka, merimetso

1 kommentti:

Mayo kirjoitti...

Hyviä kuvia on ja paljon tohinaa. Siskoni asuu Imatralla, itse ole Pohjanmaalla. Ajatus tuntuu kivalta.