lauantai 13. heinäkuuta 2013

Poikaset opettelevat

Harakkaperhe keksi tulla pihaan leikkimään, emon lisäksi ainakin neljä poikasta. Ensimmäiseksi harakat ajoivat pihassa taapertavat pulut pois. (Hyvä hyvä!). Poikaset kokeilivat etsiä kaikenlaista syötäväksi kelpaavaa. Paremman puutteessa yksi tutkiskeli löytämäänsä sulkaa ja nokki sitä, jos vaikka ötököitä olisi.
 Toinen esittelee myös löytöään. Taitaa olla jokin tammenterhon taimenalku, jonka jokin toinen eläin on kaivanut maasta joskus aiemmin.
Kolmas tutkiskelee kuivanutta tammenlehteä. Aikamoinen opettelu oppia tietämään, mikä on syötävää, mikä jonninjoutavaa roskaa. Välillä alkaa poikasten kesken kisailu muuten vain.
Sitten saapuu oravapoikue tutulle kisailupaikalle, mutta sekin saa harakkapesueelta kyytiä.

Eräänä päivänä näin muuten ikkunasta, miten harakanpoikanen nappasi ilmasta nokallaan kopin ja söi ruokapalan suuhunsa. Ihan näytti siltä kuin joku olisi heittänyt sille ruokaa kauempaa. Ensin luulinkin emon heittävän ruokaa poikaselleen, koska se oli juuri mennyt siihen suuntaan. Mutta ei kai sellainen ole mahdollista. Ilmeisesti jokin valkoinen perhonen lensi suoraan harakan suuhun!

harakka

Ei kommentteja: