maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kesämetelöitsijät saapuneet

Kaksi  lokkia laskeutui järven jäälle ja vuorotellen ne ääntelivät toisilleen. En tiedä, mistä keskustelivat, mutta ne näyttivät odottavan, että rannan tuntumassa kalansaalista perkaava mies lähtisi pois.
 Ja heti kun mies paukautti autonoven kiinni ja starttasi autonsa, lehahtivat lokit tähteiden kimppuun, mutta saalista näytti odottaneen myös varis.
Vähän väliä toisen lokin pitää pitää meteliään. En osaa tulkita mitä se sanoo, mutta kohta paikalla on neljä lokkia ja kolme varista. Joku lokeista on kai jonkun mielestä liikaa, sillä lokkien tapaan alkaa kova rähinä ja tappelu ruuasta.
 Ilmeisesti vihdoin joku lokeista näki minut, sillä ne lähtevät paikalta. Pitkään ne kiertelevät yläpuolella ja odottavat minun poistumista.
Vain varikset eivät välitä lokkien metelistä tai ihmisistä mitään. Menin lähemmäksi katsomaan, ja siellä oli vielä valtavan kokoisia hauenpäitä. Lienee mies saanut paljon isoja kaloja, sillä yli puoli tuntia hän niitä perkasi. Ehdin kiertää pitkän metsälenkin ja palattuani hän aina vain oli rannalla.

En niin muuten piittaa lokeista, mutta niiden tulo tietää kesää.
lokki

2 kommenttia:

TainaT kirjoitti...

Lokkeja meilläkin tänään lennellyt järveä kohti.

Kirlah kirjoitti...

Taina:
Voi kun jäät sulaisivat, että pääsisivät muuttolinnut tulemaan.
Ei muuten toivoakaan jäiden sulamisesta. Niin kova on vielä jää, että ukkoja näyttää istuvan pilkillä ihan rivissä.