torstai 13. maaliskuuta 2014

Putsasivat pensaat

Koko syksynä ja talvena ei ole näkynyt tilhiä ei mailla halmeilla. Mutta tänä aamuna mies kaupasta tullessaan oli nähnyt ison parven kirkonkylässä aroniapensaissa.
Siitä minä sitten äkkiä sain vaatteet päälleni ja hyppäsin pyöränselkään. Jospa ne eivät lähtisi pois ennen kuin olisivat putsanneet koko ison pensaikon. Ja ihme ja kumma, ne olivat vielä paikalla.
Mutta vaikka koko päiväksi on luvattu aurinkoista säätä, oli taivas ihan pilvessä ja hämärän tuntuista. Vain "villalangalla kirjaillut" siivet loistavat pensaikosta.
Eivätkä ne sitten sietäneet kauaakaan, että yritin niitä tähtäillä. Lensivät vähitellen kauas koivun latvaan, varsinkin kun olivat jo syöneet pensaikon tyhjäksi.
 Ainakin kahdeksantoista tilheä oli tässä parvessa.
Mutta innolla kuvasin vielä jäljelle jääneitä. Luulin niitä pelottomiksi tilhiksi. Mutta pyh, koneella katsoessa osoittautuivatkin vain pikkuvarpusiksi.

Ja miksi niin huono säkä minulla aina, että vasta juuri tätä kirjoittaessa alkaa aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Olisi valoisammalla saanut selvempiä kuvia.
tilhi

2 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Tilhet ovat niin vähissä, että todella harvinaista "herkkua" sinulle tarjoiltiin! Onnea!!

Kirlah kirjoitti...

Tillariina: on aivan ihmeellistä, miten eri vuosina eri lajien määrä heittelee rajustikin. Täytyy tilhillä olla ruoka vähissä, kun mustat aroniatkin kelpaavat. Nehän jäävät tavallisesti viimeiseksi marjoista, elleivät hyvinä vuosina jopa syömättä.