maanantai 29. joulukuuta 2014

Ihme hippiäinen

Vielä on syömistä linnuille.
Jotain syömistä etsi eilen myös tämä.  Tietysti metsän mustimmassa kohdassa, ettei millään saanut selviä kuvia. Vasta koneella ankarasti kuvaa vaalennettuani ihmettelin, mikä ihme lintu on sellainen, jolla on aivan oranssi päälaki, onko sellaista Suomessa olemassakaan!
Ja onpa totisesti: hippiäinen. Niitä hyppelehti puiden juurella useitakin, mutta kuten arvata saattaa, eivät antaneet lähestyä. Näitäkään kuvia ei pitäisi edes julkaista, ovat niin kehnoja, mutta kun olen taas niin innoissani, kun näin ja opin tuntemaan itselleni uuden lintulajin.

Ruotsiksi hippiäinen on kungsfågel, kuningaslintu, eikä ihme, niin ihmeen kirkkaana loistaa oranssi päälaki. Niitä kuvia vain en voi julkaista, ovat vielä kehnompia.
Nyt on vain toivottava, että talvi olisi leuto. Nimittäin ankarina talvina Suomeen jääneet yksilöt menehtyvät melkein kaikki.

6 kommenttia:

Vikki kirjoitti...

Piti oikein ottaa lintukirja esille ja tutkia mitä tästä linnusta sanotaan. En tietääkseni ole tavannut koskaan.
Onneksi olkoon uudesta lintututtavuudesta! Toivotaan kovasti että selviävät talven ylitse.

Tiitsa ( Tuula Laakso) kirjoitti...

Tämä leuto alkutalvi on siis saanut hippiäisenkin jäämään. Toivottavasti selviää. Hienoa aina tavata uusi laji ja kuva kannattaa aina laittaa, ei tämä nyt niin vakavaa saa olla. Hyvinhän linnun noista tunnistaa. Hyvä tietää muutenkin, että osaan seurata olisiko täkäläisetkin hipit innostuneet jäämään.

Marika kirjoitti...

Tuo pikkuinen hippiäinen on tosiaankin niin HIPPIÄINEN. Pieni ja pyöreä pallero :) ♥

Kirlah kirjoitti...

Vikki: sama täällä, kaikki lintukirjat oli tutkittava. Hämmästyin, että se on peräti Suomen yleisimpiä lintuja!

Tuula: ei minua muuten niin kuvan laatu haittaa, mutta kun hävettää, kun muilla on niin mahdottoman hienoja kuvia. Kyllä pitäisi vielä joskus saada kunnon kuva sen oranssista päälaestakin.

Marika: pyöreä pallero kuin pyrstötiainen.

Anu kirjoitti...

Onnittelut hippiäishavainnoista!
Se on söpö lintu!

Joskus olen miettinyt, että voisiko jotain kalastajien pakastehyönteisiä (kalansyöttejä siis) viedä talvella tarjottavaksi hippiäisille paikoille, missä tietää niiden olevan. En tiedä voiko niin tehdä: ts. syövätkö hippiäiset niitä?

Vallaton mummeli kirjoitti...

Voi että! Sitä aina riemastuu, kun oppii huomaamaan ja havannoimaan uusia lajeja. Talvella meidän lintujen talipötköillä vieraili kuusitiainen ja olin niin innoissani, kun sain kohtalaisen kuvankin siitä.