torstai 29. lokakuuta 2015

Tulivat nimetyiksi

Kesällä sain kuvatuksi monia perhosia. Jotkut sain tunnistetuksi, moni jäi ilman nimeä. Laitoin pari perhosta asiantuntijoille, ja sain näille kahdelle nimet sähköpostissa. Tämä on saniaisperho.

Pikkumorsiusyökkönen tuli nimeksi tälle turkkia kantavalle. Nyt alkoi harmittaa, miksi en lähettänyt kaikkia tuntemattomia saman tien, mutta kun asiantuntijoilla on aina kiire, eikä aina saa vastaustakaan, laitoin kokeeksi nämä eniten päänvaivaa tuottavat.

7 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelentes fotografias.
Um abraço e boa semana.

Pirkkoinkeri kirjoitti...

Noita en olekkaan kohdannut, tietääkseni. Oletko kokeillut tunnistusta Hyönteisforumin kautta? Sieltä saa vastauksen melko varmasti.

Katinka kirjoitti...

Eikö olekkin mukavaa kun saa nimet entuudestaan tuntemattomille lajeille? Minua on alkanut kuvaamisen myötä kiinnostaan kovasti kasvit ja niiden nimet. Tunnen niitä entuudestaan todella vähän.

Anu kirjoitti...

Ylemmässä kuvassa näkee, miten täydellinen suojaväri perhosella on, kun se on puun oksassa. Upeaa!
Anu

Kvilttaaja kirjoitti...

Hienoa, että sait nimet perhosille. Noita ruskeita on kovin vaikea tunnistaa.

Kirlah kirjoitti...

Francisco: Gracias.

Pirkkoinkeri: en ole sieltä älynnyt vielä kokeillakaan. Jotenkin ei aina ilkeäkään kysellä. Tuntuu, että pitäisi olla jatkuvasti lähettämässä kuvia.

Katinka: sinulle on käynyt samoin kuin minulle kävi lintujen ja perhosten kanssa. Kun aloin vähän niitä kuvailla, oli ihan pakko saada kaikille nimetkin.

Töyhtötintti: näitä ei yleensä huomaakaan kuin silloin, kun ne juuri laskeutuvat jollekin paikalle. niin muistaakseni on ollut näidenkin kohdalla.

Kvilttaaja: harmittavasti kaikki ruskeat melkein samanlaisia. Jokin pieni kolo kuviossa vain saattaa olla vähän eri suuntaan, mikä ratkaisee lajin.

seita kirjoitti...

En tunne asiaa hyönteispuoleta, mutta kasveille on monenlaista foorumia, joissa on asiantuntijoita ja on jäänyt mielikuva, että tunnistaminen on heille suorastaan intohimo.