keskiviikko 20. maaliskuuta 2019

Erilaisia eläimiä ja elämyksiä

Olen tulkinnut, että tämä perhonen on espanjankirjoapollo. Niitä lenteli Portugalissa eräällä niityllä paljonkin, mutta voi miksi en saanut kuvaa myös päältä päin. Vaikka ilmeisen samanlainenhan se on toiselta puoleltakin.
 Näyttää olevan niin, että Euroopassa on kohtalaisen vähän erilaisia lajeja, ja eri maissa vain on hieman erilainen versio meidän kotoisista lajeistamme. Tämä on etelänkeltaperhonen. Minulla on Suomesta suokeltaperhonen, näyttävät melkein samanlaisilta. Portugalissa perhosista oli myös ohdakeperhosia, amiraaleja, ruostepapurikko ja joitain valkoisia, ilmeisesti kaaliperhosia.

Jokin toukka syömässä kukkaa. Eräällä pellolla oli aivan tuhoton määrä joitain pieniä toukkua. Noin viiden ryhmissä, 10-20 sentin välein koko pelto täynnä toukkaa.

Aika iso etana, melkein 10 cm. Tämä on kai niitä, joita piirroksissa näkee kulkemassa "asunto" selässään.
Kaksi saukkoa.
Valtavasti kilpikonnia. Eräällä paikalla oli melkein koko ranta täynnä tällaisia konnakasoja.

 Eräässä ojassa oleili paljon rapuja.

 Possuja emänsä kanssa oli kerran irrallaan tiellä. Auton ikkunasta äkkiä vain tällaisen kuvan sain.

Nämä eivät ole eläimiä, mutta kuuluvat sarjaan elämyksiä. Kerran meiltä suljettiin tie ja ohjattiin sivutielle. Runsaasti poliiseja ajoi edellä ja pian tuli tien täydeltä pyöräilijöitä. Oli alkanut Algarven ympäripyöräily.
Pyöräilijöiden perässä tuli valtavat kolonnat huoltoautoja varapyörineen ja -renkaineen. Eräässä hotellissa yöpyi samaan aikaan kanssamme saksalainen pyöräilijäjoukko. Aamulla huoltomiehet vetivät huoltorekasta pyörää ja muuta tarviketta. He kasasivat pihaan pöydän, siihen pulloja ja joka pulloon annostelivat pussista jauhetta ja kannusta nestettä.

1 kommentti:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Voi että! Teillä on ollut mahtava reissu!