tiistai 20. huhtikuuta 2021

Viikonlopun retkillä

Vielä on järvet jäässä, samoin lammet.
Vähäiseltä näytti järvillä vesilintujen määrä. Sinisorsia muutamia sekä isokoskeloita ja kanadanhanhia. Pari telkkää piileskeli jossain. Kiertelin viikonloppuna kaikki rantojen avovesipaikat, mutta eipä ole juuri paljon vielä lintuja. Suurin osa oleskelee avovesillä kaukana järvenselillä, jossa saavat olla ihmisiltä rauhassa.


Käpytikka on löytänyt hyvän rummutuslaudan. Vanhasta linnunpöntöstä on jäänyt puuhun yksi yksinäinen seinä, johon tikka on keksinyt ruveta rummuttamaan. Ja aina näköjään samaan kohtaan, sillä siihen näyttää kuluneen oikein syvä kolo. ainakin pari vuotta se on rummuttanut tähän samaan lautaan, siitä lähtee erilainen ääni kuin kelopuusta. Ilmeisesti ääni on vetänyt hyvin tyttötikkoja, kun yhä vain jatkaa samaan lautaan päristelyä.


Valkoselkätikka silmät ummessa. Ihan kuin tämä olisi nuori yksilö, kun on niin hellyttävän näköinen.


Punakylkirastaat ovat myös tulleet. 


 J

Järvessä kivoja jääkuvioita.

2 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Siellä teillä on ollut mielenkiintoisia lintuja. Järripeippoja, rautiaisia, palokärki ja valkoselkätikka. Toivottavasti niitä näkee tänä keväänä ja kesänä. Toissapäivänä ajoimme tosi pitkän lenkin lintujen perässä. Meni ihan ajeluksi, kun pellot ja lätäköt oli tyhjiä linnuista.

seita kirjoitti...

Oletpa päässyt lähelle kuvaamaan valkoselkätikkaa. On suloisen näköinen silmät ummessa.