tiistai 12. huhtikuuta 2022

Espanjan Navarra 2

Ensimmäinen aamu Espanjassa oli järkytys. Koko maa oli saanut paksun lumipeitteen yöllä. Tallin taakse oli tullut kolme harjalintua sekä iso liuta muita, peipoista lähtien.
Eräänä päivänä oli retki Pyreneiden vuorille, ihan Ranskan rajalle. Siitä pääsimme käväisemään jopa Ranskan puolella. Samanlaista lapinmaisemaa siellä oli kuin Espanjan puolellakin, tykkylumisia puita, ja ihmiset lumikenkäilivät tallattuja lumikenkäpolkuja pitkin.

Juuri siellä "Lapin maisemissa" osui kohdalle sepelrastas, joka on itselleni elis. Vain kaksi elistä sain tällä Espanjan matkalla (eli siis näin eka kertaa eläissäni), tämä ja luhtakana, josta kuva toisella kertaa. Sepelrastaita on Suomen Lapissakin, ja sitä olen aina toivonut näkeväni. Kerrankin onnisti!


Pääskynen.
Punarinta.
Mustapääkerttu, koiras. Näin naaraankin, mutta tuli vielä huonompi kuva.
Virtavästäräkki ei kauaa viihtynyt kuvattavana. Koskikarankin näin, mutta auton ikkunasta.


Kalliopääskyt vuoren seinämällä.
Keltahemppo yhdellä aamulenkillä nähtynä.
Nuori merimetso.
Mustapäätasku, hyvin yleinen jokapaikan lintu.
Sinirastaankin joku löysi.
Tulipäähippiäinen.

Isotrappi, kaukana, kaukana.

Kotkat ja haukat ovat minusta vaikeita oppia erottamaan toisistaan, mutta pikkuhiljaa edistytään. Hanhikorppikotkan tunnistan jo itsekin.
Käärmekotka samoin tuntuu helpohkolta, ainakin alta päin.

Tuulihaukka kaukana.

tuulihaukka, käärmekotka, hanhikorppikotka, isotrappi, tulipäähippiäinen, sinirastas, punarinta, sepelrastas, harjalintu, haarapääsky, mustapääkerttu, virtavästäräkki, kalliopääsky, keltahemppo, merimetso, mustapäätasku,

Ei kommentteja: