torstai 14. huhtikuuta 2022

Navarran elämyksiä osa 4

Olkoon tämä viimeinen osa Espanjan Navarran elämysten esittelyä. Saisihan sieltä juttua vielä vaikka viikoksi, mutta sattuu juuri pääsiäinen tähän väliin :) Maisemien ja lintujen lisäksi oli tietysti paljon erilaisia kukkia ja perhosia. Koska olen keskittynyt lintuihin ja perhosiin, ei minulla ole tietoa sikäläisten kasvien nimistä, vaikka ne ihania ovatkin.
Mukana oli orkideaharrastaja, joka tiesi tämän yllä olevan kasvin orho-nimiseksi orkideaksi. Oli siellä useita muitakin orkidealajeja.Kolme perhosta kuvasin sellaisia, joita ei ole Suomessa, kuten kovin yleinen ruostepapurikko. Tämä näyttää tulevan vastaan joka Espanjan-matkalla.


Valtavan iloiseksi tulin tästä, jota en ole ennen nähnyt: tupsukirjosiipi. Ei liioin esiinny Suomessa.


Ja sitten yllätys. Ensin meinasin jättää kuvaamatta, sillä luulin tavalliseksi sitruunaperhoseksi, koska se on saman muotoinen. Mutta eipäs vain! Kun perhonen lehahti lentoon, sen päällyspuoli siivistä oli kirkkaan oranssinen. Alkoi kova metsästys, mutta se ei ilmeisesti pysähtyessään koskaan näytä siipien komeaa puolta. Jos tarkkaan katsoo, yläsiipien yli kulkee vaaleampi juova. Niissä kohtaa on toisella puolella oranssi väri. 

Perhosen nimeksi osoittautui kleopatra. Katso googlaamalla esim. kleopatra perhonen, miten erikoisen näköinen se on siivet levitettynä!

Ei kommentteja: