torstai 12. toukokuuta 2022

Pellolla kävelijöitä

Omalla paikkakunnalla ei ole juurikaan peltoja, joilla näkisi viljelysmailla viihtyviä lintuja. Niinpä on lähdettävä muualle. Tällä kertaa teimme pari päivää sitten retken Juvalle. Ei pelloilla niin järin ihmeitä ollut, taisivat olla linnut jo muilla mailla ja soitimensakin pitäneet. Muutamalla pellolla käveli yksinäinen kuovi.
Kovin olivat kuovit väsynyttä porukkaa, sillä parissakin paikassa lepäili yksittäinen kuovi keskellä peltoa. Ihmetyttää, miten se saa nokkansa piilotettua noin hyvin.
Jokunen töyhtöhyyppä siellä täällä. Tämä etsiskeli matoja ja aina välillä löysikin. Kerkesi nielaistakin sen sellaista vauhtia, ettei jäänyt kameran muistikortille.

Joutseniakin oli vielä jokunen ruokailemassa.

Jonkin verran näkyi myös räkättirastaita.
 

Tämä kurkikuva on jo kuukausi sitten otettu, ja silloin oli lunta vielä rutkasti ja kylmää. Sitä vain odotti, että lämpenisi, mutta lämmintä ei koskaan tullutkaan, ja niin meni taas paras lintuaika, ja ei kun odottelemaan seuraavaa sesonkia.

kurki, laulujoutsen, kuovi, töyhtöhyyppä, räkättirastas

2 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Blogger taisi hukata aikaisemman kommenttini, joten yritän uudelleen.

Kuovi on ehdottomasti suosikkilintuni!
Niinkuin nuo muutkin linnut.
Ihanaa kevään jatkoa!

seita kirjoitti...

Viime viikolla oli Maaningan pelloilla valtavasti kuoveja. Mutta, kuten aina, olivat liian kaukana kuvattavaksi. Hienot kuvat olet saanut.