maanantai 25. heinäkuuta 2022

Päivä toisaalta hyvä, toisaalta huono


Matonpesurannassa lenteli valtavasti pääskysiä, oli poikasia ja aikuisia. Niillä tuntui olevan jonkinlaista kisailuakin, sillä osa laskeutui aina välillä maahan ja odotteli, että toiset tulevat "hippasille". Tämä kuitenkin taitaa olla emo, sillä sillä on jokin ötökkä suussa.


Melontaretkellä oli tänään lintujen kannalta valtavan hyvä päivä. Näimme monia eri lajeja ja runsaasti poikasia. Tukkakoskelopoikue vain tuli liian lähelle, joten ei millään meinannut pitkällä putkella saada kuvia. Poikasia oli kuusi ja ne tähystelivät emon kanssa kaloja. Tulivat jopa niin lähelle, että olivat törmätä kanoottiin. Nämä poikaset ovat jo tosi isoja.

  Harvinaisempi näky oli härkälintuperhe.  Pariskunta ui tyyriinä edellä ja raitanaamapoikanen perässä. 

Sinisorsapoikuekin ui kiireesti meitä kohti, ovat ilmeisesti mökkiläiset opettaneet pullasorsiksi. Kun ei meillä mitään ollut, poistuivat pettyneinä. Luulin saavani kivat kuvat niistä, mutta kuvauksen kannalta meni tämä päivä ihan pieleen. Aurinko paahtoi niin täysillä ja minulla niin väärät asetukset, että kaikki kuvat pilalla. Nämäkään eivät häävejä ole, mutta sentään saa selvän, mistä on kyse. 

Vielä näkyi mm. kuikkia, lokkeja, tiiroja rantasipejä, västäräkkejä ja metsäkirvisiä. Mutta olen koko kesän ihmetellyt, ovatko joutsenet vähentyneet. En muista nähneeni koko kesänä kuin yhden pariskunnan, takavuosina niitä oli hautomassa vähän joka niemen nokassa. Tuolloin jos ei muita lintuja näkynyt, niin kyllä ainakin joutsenia.

tukkasotka härkälintu haarapääsky


1 kommentti:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Ihanat kuvat ja upeat kohtaamiset!