sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Talven eka aurinko

 

Jopas viimein paistoi täälläkin aurinko. Pilvisyyden kestäisi paremmin, jos tietäisi, että kaikilla muilla on samalla lailla. Mutta sosiaalinen media on paha: aina jossain päin Suomea saattaa joku nähdä aurinkoa, vaikkakin vain puoli tuntia, mutta kumminkin, ja laittaa tietysti hienoja postauksia valoisuudesta, kun itse kärvistellään pimeässä. Sekös kadehduttaa.

Suomalaista komeaa mäntymetsää.Eräissä puissa lenteli iso parvi lintuja. Luulin kaikkia pyrstötiaisiksi, mutta osa olikin sinitiaisia.


Linnut olivat niin älyttömän nopeita, että ei tainnut tulla yhtään terävää kuvaa, mutta sentään selvän saa, että pyrstötiaisiahan ne suurimmaksi osaksi.
Siinä se tämän päivän anti. Ei minulta oikein tahdo onnistua talvinen lintukuvaus, varsinkin kun linnut keikkuivat milloin mitenkin päin, olisikohan kukaan edes sekuntia pysynyt paikallaan.

pyrstötiainen, sinitiainen

2 kommenttia:

Susanna Hietanen kirjoitti...

Valoa on luontevaa kadehtia, mutta aika harva siitä jaksaa irrotella kaikkea, kun se kohdalle osuu. Työpäivän aikana voi useampikin aurinkotunti hulahtaa ohi tuosta vain ilman minkäänlaista näköhavaintoa. Eipä siinä sinänsä paljon kadehdittavaa jää.

Ihania lintuhavaintoja ja -kuvia 💖. Ihan kadehdittavia 🥰.

Hanneles bokparadis kirjoitti...

Poolen tunnan auriko parempaa kuin ei mitään joulukuussa.