lauantai 20. huhtikuuta 2024

Järkyttävästi lunta

Tänä aamuna oli valtava järkytys, kun havaittiin, että taas oli satanut rutkasti lunta, ainakin 15 cm. Ei kuitenkaan niin paljon, kuin yli pari viikkoa sitten, jolloin oli ainakin 30 cm, paikoin enemmänkin, kun polviin asti oli kahlatessa lunta. 

Nytkin oli järkytys siksi, että piti alkaa heti aurata, koska meillä oli kaupunkiin meno aamusta. Toisekseen nyt on jo paljon kesän muuttolintuja, jotka nälissään ja kylmissään hyppelehtivät ihmeissään hangella. Yllä viherpeippo.

Oli urpiaisia ja vihervarpusiakin.
Peippoja oli kaikkein eniten, ihan joka paikka täynnä, liioittelematta.
Vihervarpusia oli myös paljon.
Jopa räkättirastaat kärvistelivät kylmästä.
Kaupungista tultua olikin lämpötila kääntynyt jo plussan puolelle ja siellä täällä näkyi jo sulia kohtia. Maantie ja piha olivat ihan täynnä peippoja. Kuvassa nyt vain ihan muutama. Niitä yritettiin laskeakin, ja ainakin kahteensataan päästiin.
Järripeipot ovat myös tulleet, mutta niitä ei ollut niin paljon kuin eilen. Yllä naaras, alla koiras.

Jos punakylkirastaskin tulee pihaan, on sillä jo jonkinmoinen hätä.
Puhumattakaan rautiaisesta, joka on ihan kesälintu. Mutta mitäs tuli niin aikaisin.
Kappas, pajusirkkukin piipahti pihassa. Aamiaista syödessä äkkiä ikkunasta näpsäisin, ei saanut parempaa kuvaa, eikä ole sen jälkeen näkynyt tätä lajia.
Punatulkkuja tietysti..
Punarintakin saapuu aina turhan aikaisin.
Rautiainen.

Eikä tässä kaikki lajit, tietysti oli tiaisia, jopa lokkeja ja pyrstötiaisia kaksi, naakkoja, mustarastaita, puluja, variksia, harakoita jne. Mutta nyt kun mietin, närhiä ei ollut ollenkaan.  

rautiainen, punarinta, pajusirkku, viherpeippo, vihervarpunen, punatulkku, urpiainen, peippo, räkättirastas, punakylkirastas, järripeippo
 

Ei kommentteja: