tiistai 14. toukokuuta 2024

Myöhäinen kevätretki

Eräänlainen linturetki tuli tehtyä Haukivuorelle. Tiesin, että alkaa olla jo myöhäinen aika nähdä suuria hanhiparvia, mutta lähdimme silti retkelle. Joutsenia oli vielä muutama eräällä altaalla.


Vaikkei harmaahanhia enää näkynyt missään, eikä kapustarintoja, joita oli siellä aiemmin nähty, oli vielä jonkin verran valkoposkihanhia. Tässä vain muutama siitä isosta määrästä, mitä hieman kauempana näytti olevan ihan pelto harmaana. Siellä täällä pelloilla oleili töyhtöhyyppiä. Tuntuu, että ne olivat jo sellaisia, jotka aikovat sinne jäädä pesimäänkin. Kuovejakin jossain.

Joutsenten kanssa samalla altaalla uiskenteli neljä mustakurkku-uikkua, naurulokkeja kirkui, ja yksi tukkasotkapariskunta nukkui sikeästi
 

Paluumatkalla tultiin pikkuteiden kautta ja huomattiin sama: Lintumassat ovat suurelta osin jo lähteneet liikkeelle, alkoihan nyt vihdoin ilmat lämmetä. Kohdalle sattui myös tienviitta Lintusuo, jonne poikkesimme huviksemme, kaunis oli suo. Heti kohdalle osui metso tai teeri, mutta ei tietysti jäänyt odottelemaan meitä, vaikka oli tosi kaukana. Äkkiä vilkaistuna ei suolla paljaalla silmällä näkynyt muuta kuin lokkeja. Olisi pitänyt oikein kunnolla jalkautua, mutta alkoi olla jo myöhä ja väsymys ahdisteli.

mustakurkku-uikku, laulujoutsen, valkoposkihanhi

Ei kommentteja: