sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Isoja parvia


 Raahasin kumminkin kävelyretkelle kamerankin. Keskustan suurissa vaahteroissa olikin yllättäen punatulkkuparvi. Linnut aterioivat vaahterassa syöden vaahteransiemeniä.
 Rouvaa tulee harvemmin kuvatuksi, mitäs on niin harmaa.
Olen jännittänyt, miten kauan kestää, ennen kuin rantatien valtaisat pihlajapuut saavat ensimmäiset ruokailijat. Tänään se tapahtui.
 Iso rastasparvi on aterioinut jo aamusta lähtien näissä puissa.
 Ei mitään kiirettä etelään, kun kerran lämmintä ja ruokaa riittää.
 
Mutta en yhtään tykkää, kun en saa rauhassa niitä kuvata. Heti kun alan osoitella kameralla, ne pyrähtävät toiseen puuhun. Keskustassa ei muutenkaan saa olla rauhassa. Jos ne eivät minua kavahda, niin koko ajan hörlöttää autoja ohitse.
Eipä täällä muulloin tunkua ole autoistakaan, mutta annas olla, kun vedät kameran esiin...

3 kommenttia:

Tiitsa ( Tuula Laakso) kirjoitti...

Tuo on niin tuttua täälläkin, aina joku ilmestyy juuri sillä silmänräpäyksellä, kun on saanut kameransa tarkennettua ja kuvassa on tyhjä oksa. Rastaat on arkoja, pitkään saa nököttää paikallaan enenkuin ne rauhoittuvat ja sittenkin pienikin liike ajaa ne pois.
Onnistuit kuitenkin saamaan kauniita valoisia kuvia niistä.

Susanna Hietanen kirjoitti...

Kun joulu on vietetty, lähden minäkin omaa pihaa kauemmas kuvaamaan. En usko löytäväni tuollaisia löytöjä, mutta eipä niitä tänne kotipihaankaan saavu... ;-)

Tillariina kirjoitti...

Ihmeen arkoja ovat rastaat. Mitä ne siellä puussa niin kovasti pelkäävät? Minä en päässyt tänään niitä ollenkaan kuvausetäisyydelle. Olivat ihan säikkyjä. Olkoot mun puolesta omassa rauhassaan. Mokomat rääkyjät. :)