Kerran iltahämärissä rantaan mennessä hiekalla makasi tällainen, jota jo luulin välimerenlokiksi, sillä sillä oli oranssi nokka. Mutta myöhemmin näin monilla muillakin oransseja nokkia.
Nämä ilakoivat ovat kovin selkälokin näköisiä, mutta eivät kai olekaan niitä.
Toisella kertaa rannassa oli taas jokin vammautunut lokki, joka ei päässyt liikkumaan. Mistä tällekään nimeä keksisi.
Tämä on samainen kuin äsken. Moneen kertaan se yritti päästä liikkeelle, mutta ihan kuin jalat olisivat olleet liimattuina maahan. Ei päässyt lentoon.
Nämä olivat taas erilaisia. Lasten leikkipuistossa hätyyttelemässä ristisorsaa.
Niin kuin nämäkin.
Tätä tekisi mieli väittää pikkulokiksi, sillä on oranssit jalatkin. Mutta sitten usein samoissa porukoissa oli samannäköisiä muuten, mutta eriväriset jalat.
Lokkeja oli merellä ja jokisuiston kaikki haarat aivan täynnä.
Tässä yksi kuva siltä "sumuiselta" merimatkalta. Tämän kunnollisempaa kuvaa en saanut, mutta lokkien määrä on uskomaton. Pieniä, isoja, keskikokoisia, valkoisia, ruskeita ja siltä väliltä.
Keskikaupungin katulamppujen päällä olevat olivat minusta tavallisia harmaalokkeja. Voihan siellä olla kaikkia muitakin. Kurjaa, että minä en osaa tunnistaa tämän paremmin.
lokki
6 kommenttia:
Lindo e belas fotografias.
Um abraço e bom 2016.
Voisiko vammautunut iso lokki olla merilokki, silmä on ainakin saman värinen. Valkopäisistä lokeista osa on talvipukuisia naurulokkeja. Osa lokeista on nuoria yksilöitä.
Aikamoista lokkisoppaa. Isot mustasiipiset lokit ovat merilokkeja. Selkälokki on pienempi ja sutjakamman oloinen. Loukkaantunut lokki on siis merilokki. Lokkien tunnistaminen on hankalaa, kun eri-ikäisillä on niin erilaiset puvut. Naurulokeiksi veikkaisin noita vaaleita, joilla on musta korva. Ovat jotenkin niin kotoisen näköisiä. Myös kookkaat tummanokkaiset ovat nuoria merilokkeja.
Jostain kumman syystä en oo yhtään opetellut tunnistamaan lokkeja. Niitä ei oo tässä meidän kulmilla, pitää lähteä tuonne järven rantaan, niin sitten. Meidän uimahallin rannassa kuulemma on nyt isolokki. Täysin tuntematon tapaus...:)
Loukkaantuneella lokilla on keltaiset jalat? Voisiko se olla etelänharmaalokki, joita on paljon Malagassa ja mainitsemallasi jokisuistolla? Etelänharmaalokilla on kellertävät jalat. Loukkaantunut lintu ei ole merilokki, koska merilokilla on punertavat jalat.
Kävin tänään oikein kaupungissa hommaamassa itselleni lintukirjan, jossa olisi koko Euroopan lintuja, ei pelkästään Suomen. Vallan kauhistuin, miten paljon erilaisia lokkejakin on Euroopassa olemassa. Kirja oli perusteellinen, mutta tosi aikaa vievää, mikäli alkaa jokaisen lokin tunnistaa: talvi- ja kesäpuvut erilaiset, nuoret ja vanhat erilaiset, pesivät ja pesimättömät, saman yksilön jalat ja nokka eri vuodenaikoina erilaiset. Kuka hullu noita on joskus ehtinyt lajitella?
Pitäisiköhän minunkin pitäytyä vain suomalaisissa.
Lähetä kommentti