tiistai 5. tammikuuta 2016

Auringolla pilari

 Tänään auringon laskiessa näkyi auringon yläpuolella suoraan kuin valopilari. Eka kuvassa aurinko on korkeammalla kuin seuraavissa.
Valotusta oli  säädettävä huomattavan tummaksi, että näkyisi auringon ympärillä ollut kehä ja yläpuolelle nouseva pilari.
 Tuntui, että pilari ei paljaalla silmälläkään näkynyt koko aikaa. Mutta kun räpäytti silmiä, aurinko ikään kuin nousi ylemmäksi metsän takaa, ja pilari näkyi selvemmin. Samoin silmiä siristäessä.

8 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Fotografias fantásticas com belas tonalidades.
Um abraço.

Susanna Hietanen kirjoitti...

Kaunis :-)

Nyt on sellaisia pakkasia, että noita pilareita voi kummasti nähdä "aamusella" tai "iltasella". Enpä ole itse vielä yhtään nähnyt tänä talvena.

Sirpa kirjoitti...

Hienot kuvat! Pitäisi uskaltaa mennä ulos pakkaseen, niin voisi vaikka hyvällä tuurilla tuon itsekin nähdä.

Pelaguu kirjoitti...

Kauniin valopilarin olet saanut kuvattua! Kauniita kuvia!

TainaT kirjoitti...

Kaunista taivasta.Kaunista väriä!

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Loppuviikoksi on luvattu aurinkoista. Nyt olisi mahdollisuus vaikka miten kirkkaisiin kuviin, jos vain tarkenee.
Muuten kyllä tarkenisin, mutta vaikka käsissä minulla on vuorilliset nahkahanskat, niiden päällä kynsikkäät ja niiden päällä vielä lapaset, tahtovat sormet kohmettua. Ensin on käveltävä itsensä hikeen, että saa veren kiertämään jaloissa ja käsissäkin. Sitten on helpompaa.

Kvilttaaja kirjoitti...

Hieno valoilmiö. Näpit on todella kovilla parinkymmenen asteen pakkasessa. Mutta hienoa, että saadaan kokea kunnon pakkasia sadekauden jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Upeat kuvat <3 mukavaa loppiaista sinulle :)