keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Sorsantapaisia

 Nämä sorsantapaiset ovat ihmetyttäneet minua siitä lähtien kun kuvasin ne etelän mailla. Huonoa on lintutietämykseni. Olen selannut kirjoja ja nettiä, mutta en tiedä, ovatko sinisorsan muunnoksia, esimerkiksi leukistisia sinisorsia vai ankkoja vai mitä muuta.

 Nämä kaikki uiskentelivat samassa porukassa Espanjassa Chorro-nimisessä paikassa joella. Tämä kaikkein tummin kuului mielestään samaan porukkaan, mutta ui aina vähän erillään muista.

 Niitä oli vitivalkoisia ja vähän ruskahtavia.
Ankka on sinisorsan kesytetty muoto ja niitäkin on useita eri rotuja, mutta voiko näitä ankoiksi kutsua, kun olivat vapaina luonnossa. Kovasti kuitenkin näyttävät ankoilta.
Tokoinrannassa Helsingissä on kuulemma valkoinen, leukistinen sinisorsa, mutta nämä eivät näytä sellaisilta.

Ja sitten jossain toisessa paikassa ihan "oikeita" sinisorsia.

6 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Magnificas e belas fotografias.
Gostei.
Um abraço.

Kvilttaaja kirjoitti...

Voisivatko olla luontoon päästettyjen/päässeiden ankkojen jälkeläisiä? Toisaalta parilla linnulla on ihan samanlainen nokka kuin Katinkan kuvaamalla Töölönlahden leukistisella sorsalla http://haaveenahyvakuva.blogspot.fi/2016/01/taman-hetken-kuvatuin-lintu-valkoinen.html kun taas toisten nokat ovat vähän hanhimaisempia.

Katinka kirjoitti...

Olen tosi huono tuntemaan kanssa lintuja, joten ei mitään hajua mutta kauniita ovat =D. Sorsalintuja taitaa olla kanssa montaa eri laatua olemassa =D.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Kivan värisiä lintuja. Käytiin vuosi sitten kuvaamassa sorsia. Sielä oli joukossa myös valkoinen lintu. Tämän linnun sanottiin olevan sorsa-ankka. Joukossa oli myös toffeen värinen ja tummanruskea, valko pilkullinen rinnasta, olevat sorsat. Hienoja väriyhdisteitä.

Anu kirjoitti...

Mielenkiintoisia sorsia!
Olisikohan nuo valkoiset sorsat ihan tavallisia valkoisia sorsia. Sorsilla on geeneissä valkoinen väri ja joillakin yksilöillä tuo valkoinen väri voi päästä valloilleen, jolloin niistä tulee valkoisia. Esim. Lahdessa on tuollainen valkoinen sorsa ollut vuosia. Eka kuvassa etualalla oleva yksilö on mielenkiintoinen ja epäilisin sen olevan risteymä. Mutta, mikä risteymä se olisi?

Neljännessä kuvassa kaksi ekaa vasemmalta voisi taas olla tavallisia valkoisia sorsia. Mutta saman kuvan kolme muuta yksilöä: onko niillä lyhempi ja napakampi nokka vai näyttääkö se kuvassa vain siltä? Jos niiden nokat ovat erilaisia kuin sorsien, niin silloin ne varmasti ovat risteymiä.

Huomasin joku aika sitten, että Birdlifellä on tällainen lintujentunnistus palvelu:
https://www.facebook.com/Lintujentunnistusapua/timeline?ref=page_internal

Kirlah kirjoitti...

Kiitos kaikille arvokkaista kommenteista. Nämä kommentit valaisivat jo paljon asiaa ja auttoivat itseäni huomattavasti. Kiitos.
Lintutietämykseni kasvaa hyvää vauhtia :)