perjantai 19. toukokuuta 2017

Kesävieras

 Ainakin osa ryteikkölinnuistakin on jo saapunut. Hernekerttu. Nimitän kaikkia näitä vaikeasti havaittavia ja kuvattavia ja tunnistettavia pikkulintuja ryteikkölinnuiksi.

Tuskin muuten olisin saanut siitä minkäänlaista kuvaa, mutta mies on tehnyt minulle kodan näköisen piilokojun. Tuntuu olevan hyvä, linnut eivät välitä kameran linssin liikkeestä mitään, kun ei kerran ihmistä näy. Vain harakka on niin arka, että se ei siedä minkäänlaista liikettä.

Sain kojun käyttööni eilen ja siellä istuessani kuulin vaikka millaista liverrystä viereisestä ryteiköstä. Paha juttu on nyt se, että ei näe joka paikkaan pienestä aukosta, vaikka kuulee kaikenlaista.
Taivaalla kuului menevän hanhiauroja koilliseen päin, taivaanvuohen lentomäkätystä kuului taivaalta, toisen kitkut-kitkut-ääntä samaan aikaan ryteiköstä. Yläpuolellani kuului koko ajan lentopyrähdyksiä ja havaitsin, että pikkuvarpunen kurkki yläpuolella olevasta pesäpöntöstä.

Kirjosieppokin yritti kurkkia yhteen toiseen pönttöön, mutta sieltä hyökkäsi vihainen talitintti. Toivottavasti kirjosiepollekin riittää pönttöjä. On niitä tontilla useita, jos vain lintu suvaitsee kelpuuttaa jonkin niistä.
hernekerttu

3 kommenttia:

Francisco Manuel Carrajola Oliveira kirjoitti...

Excelente trabalho e belas fotografias.
Um abraço e bom fim-de-semana.

Andarilhar
Dedais de Francisco e Idalisa
Livros-Autografados

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Ihana mies! Piilokoju on todella hyvä tarkkailupaikka;-)) Odotellaan upeita kuvia lisää!

Unknown kirjoitti...

Hienot kuvat!