keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Perheonnea ja epäonnea

 Juhannuksena pääsimme vähän käväisemään järvellä. Luulin tätäkin kuikkaa yksinäiseksi lapsettomaksi ja puolisottomaksi, mutta kameran läpi katsottuna hahmottui viereltä poikanen. Tosi pieni ja nuori on lapsonen vielä. Kuikkaa kun ei pääse lähelle, ei noin pieni poikanen erotu paljaalla silmällä.
Mutta tuo kuikanpoikanen olikin ainut ilon aihe. Monia lintuja oleili ilman jälkikasvua. Tämä tukkakoskelonaaras on ilmeisesti sama, jonka olen nähnyt ja kuvannutkin pitkin kevättä puolisonsa kanssa, mutta se ei ole päässyt pesimään. Ja nyt on jo puolisokin lähtenyt ulkomaille. Siinä lintu vain kivellä lepäili yksikseen rantasipin kanssa.

Kiersimme mm. erään luodon, jolle keväällä oli oikein tungosta pesijöistä. Tiiroja luodolla oli useita, ja poikasia siitä päätellen, että yrittivät meitä hätistellä pois. Valokuviin on osunut ainakin yksi tiiranpoikanen. Rantasipikin juoksenteli siellä levottomana, joten silläkin on kai poikasia. Mutta selkälokkiparia ei näkynyt, ilmeisesti eivät ole onnistuneet. Samoin joutsenilla ei mitään tietoa poikasista.

Ei kommentteja: