perjantai 20. heinäkuuta 2018

Tapahtumia lintumaailmassa

Matonpesurannassa uiskenteli härkälintu kahden poikasensa kanssa. Emo sai aina välillä kalan ja syötti poikaselle. Kohta se onki vedestä jonkin rontin, ei tämä minusta kalalta näytä. Mikäli oikein tulkitsin tapahtumia, se yritti syöttää tätäkin pikkuisille, mutta saalis oli liian suuri.
Poikaset ovat niin hullunkurisen näköisiä raidallisine naamoineen. Aika nuoria untuvaisia, mutta eivät kuitenkaan enää emon selässä kannettavia.
 Satamassa oli juuri edellisenä päivänä ollut valtavasti purjeveneitä ja turistilaivoja jonkin erityistapahtuman vuoksi, ja linnut joutuivat veneitä väistelemään. Tällainen hauskannäköinen kalastusvenekin. Linnut yrittivät piilotella laiturirakenteiden alla. En tiedä, miten ne ovat selvinneet. Tarkoitus oli mennä seuraavana aamuna tutkailemaan tilannetta, mutta ei ole ollut mahdollisuutta. Ehkä vielä myöhemmin.

Eräänä päivänä melontaretkellä unohdin kännykkäni saareen, enkä huomannut ennen kuin olimme tulleet takaisin. Seuraavana aamuna heti hyökkäsimme jälleen järvelle samaiselle saarelle, ja siellähän kännykkä oli omalla paikallaan, samoin kotiavaimet ym tärkeää. Saaren lähellä oli jotain valkoista, jota luulimme lokin kuolleeksi poikaseksi. Mutta ei se ollut lokki.

 Mikä lie tappanut. Saaressa ollessamme lähti melko etäältä yksi joutsen lentämään raatoa kohti, teki kaarroksen ja palasi raadon kohdalta takaisin puolisonsa luo. Pariskunnalla ei näkynyt poikasia. Ajattelimme, että tämä oli joutsenen poikanen, ja emo kävi vielä toteamassa kuolleeksi ja hyvästelemässä. Paluumatkalla nostimme lintua ja meistä se ei näytä joutsenelta, vaan kanadanhanhen poikaselta.
Mikähän murhenäytelmä oli yön aikana tapahtunut, edellisenä päivänä ei raatoa vielä ollut.

 Metsäretkellä rapisteli pusikossa hömötiaisen poikasia. Näillä ei ollut mitään katastrofia meneillään.

Sataman varpusista yksi on menettänyt pyrstösulkansa. Minkähänlaisen kauhun hetken lintu on saanut kokea.

1 kommentti:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Härkälinnun poikaset on hauskan näköisiä;-) Ihanaa viikonloppua!