sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kaukana olevia

 Huomasin, että minulla on oikeastaan juhlavuosi, sillä tasan kymmenen vuotta sitten aloitin lintuharrastuksen täysin nollasta. En tuntenut kuin punatulkun tai talitintin. Jopa sinitiaisen  kuvattuani kiiruhdin mieheltä kysymään, minkä hienon linnun olin saanut. Nyt enää harvoin sattuu eteen tuntemattomia. Paitsi nämä ryteikköjen pikkulinnut. Tämä yllä olevakin lienee pajulintu tai tiltaltti tai jokin muu. Ei sanonut mitään, joten ei äänestä saanut tukea.
Kameran käsittelystä en silloin alussa ymmärtänyt mitään. Jouduin sen verran menemään kursseille, että osaisin vähän laittaa eri säätöjä. Mutta valokuvaus ei ole minulla se pääharrastus, se on vain väline päästä käsiksi lintuihin. 

Vähän samalla tavalla kuin jotkut ihmiset eivät yhtään tykkää kielistä sinänsä, mutta joutuvat opettelemaan niitä päästäkseen kontaktiin eri kieliä puhuvien ihmisten kanssa. Yllä laulelee pensastasku, mutta painava kamera ei millään pysynyt vakaana käsissäni.

Pensaskerttu on kai tämä, sen olen mielestäni oppinut tuntemaan.

Ja kaukana äänteli rantasipi.
Metsäkirvinen laulelee mielellään ihan puun latvassa. Sillä on hauska tapa lentää pörhistellen tiheästi räpyttäen siipiään. Minusta sillä on hauskan muotoiset siivet.
Metsäkirvinen on myös kova säksättämään, jos sattuu kulkemaan liian läheltä hänen aluettaan.
Joskus kun vielä saisi oikein kunnon kuvan pikkulepinkäisestä. Sekin näyttäytyy mielellään ihmiselle, mutta aina pitää olla jotain hankalaa oksaa edessä. Pikkulepinkäinen koiras tässä risukasan päällä.

Eilen aamulla muuten tuli sähköpostiin viesti, että Bloggeri on poistanut kaksi postaustani, ovat kuulemma asiattomia, ja sisällöltään epäsoveliaita ja rikkovat sääntöjä. En yhtään muista enkä tiedä, mitä niissä kirjoitin, mutta en muista kirjoittaneeni koskaan mitään hävytöntä ainakaan. Kuulemma poistavat koko blogin, jos jatkuu epäsopivien juttujen kirjoittelu. Olen ihan ymmälläni. Onkohan muille käynyt tällä tavalla?

Sitten iltapäivällä tuli ilmoitus, että kirjoitukset on palautettu, mutta en kyllä löytänyt niitä.

3 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

No, onpas kummaa touhua Bloggerilta! Ei oo tuommoista tullut, mutta hyvä kun kerroit, niin osaa varautua! Minulla on vähän toisinpäin, että valokuvaus on ykkönen ja linnut kakkonen harrastuksena. Tuntuu, että en millään opi joitakin lintuja! Juurikin nuo rusehtavat pikkulinnut ovat jotenkin aivan liian vaikeita!

Anu kirjoitti...

Tosi outo juttu tuo postausten poistaminen.

Kiva kirjoitus lintuharrastuksen syvenemisestä.
















Susanna Hietanen kirjoitti...

No tulipas puskista, että olisit kirjoitellut sopimattomia! Eivät olleet Blogger-hemmot tietenkään yhtään ajan tasalla. Toivottavasti kirjoitukset ilmestyvät ihan näkyviinkin asti jossain vaiheessa 🥰.