lauantai 13. toukokuuta 2017

Pari välähdystä lenkiltä

Monenlaisia vesilintujakin on tavattu rannoilla. Tänään kävimme 10 kilometrin lenkillä, joten otin vain pienemmän kameran ja putken mukaan. Aina pitäisi olla kaikki rekvisiitat mukana. Eräällä kivellä kökötti kaksi tiiraa ja toisella oli kaksi valkoista, joita luulin lokeiksi, otin kuitenkin tunnistuskuvan.  Voi, nehän olivatkin uiveloita. Kylläpä niitä nyt viihtyy täällä pitkään, mutta kuka sitä pohjoisemmaksi menisikään näillä keleillä! Ja oikein pienistä tunnistuskuvista ilmenee, että uiveloita uiskenteli muitakin kauempana. Pitäisikö huomenaamulla mennä uudelleen katsomaan.

Toisella puolen oli järvellä kaksi kanadanhanhea. Ne ovat nyt sitten vissiin vallanneet tilan joutsenilta ja kuikilta. Ei näkynyt kanadanhanhien lisäksi muita. Minusta siellä olisi tilaa kaikille, mutta ei näiden mielestä. Tässä kanadanhanhi peseytyy. Vesi vain lentää kaaressa, kun lintu potkaisee.

Meinasin laittaa vielä  muitakin kuvia, mm. rantasipin, mutta en jaksa odottaa niiden latautumista, ei millään nyt suostunut kone lataamaan muita kuin nämä kaksi.

5 kommenttia:

Anneli A kirjoitti...

Onpa kauniit kuvat. Hyvää viikonlopun jatkoa!

Kvilttaaja kirjoitti...

Häädä ne kanadanhanhet pois! Pahuksen metsästäjät, kun istuttivat vieraslajin Suomeen. Kanadanhanhista ei ole mitään nättiä sanottavaa. Joutsenet ja kuikat ovat ihania. UIvelokuvasi on parempi kuin minun tänään ottamani. Omastani ei edes kunnolla tunnista lajia, niin kaukana uivelot olivat.

R's Rue kirjoitti...

Love.

Anu kirjoitti...

Kauniin näköisiä nuo uivelot.

seita kirjoitti...

Uiveloiden tavoin odotan minäkin, että pääsisi pohjoiseen.
Ja niin totta, aina pitäisi olla koko kameravarustus mukana.