tiistai 13. kesäkuuta 2023

Islannissa kohdattua 1

Olin Islannissa  Skaftung Naturen kymmenen päivän lintumatkalla. Retki kohdistui Länsi- ja Pohjois-Islantiin. Matka oli tietysti antoisa, kuten aina ja näin tai kuvasin noin 60  eri lintulajia (muut näkivät 20-30 lajia enemmän), joista 14 oli itselleni ihan uusia ennen näkemättömiä. Osa oli jopa niin uusia, että en ollut sellaista ymmärtänyt toivoakaan, kuten yllä oleva virta-alli, kuvassa koiras. Niitä oli useissa virtaavissa vesissä.
Toivelistalla oli alli, jota en ollut ennen nähnyt. Nyt pari kertaa laji oli jopa niin lähellä, että sain peräti kuvan, yllä allinaaras.
Ja tämä pitkäpyrstöinen on allikoiras. Paljon harvemmin näitä näki kuin virta-alleja. Tämä yksilö nukkui eräässä pienessä lammessa, heräsi, päästi varoitusäänen ja nukahti uudelleen.


Merenrantojen linnuista minulla on aina puuttunut myös riskilä. Nyt yksi sellainen uiskenteli pohjoisessa Husavikin satama-altaassa, kun odoteltiin valassafarille lähtöä. 


Telkän Islannissa elävä sisarlaji amerikantelkkä oli myös aika yleinen. Hieman erinäköinen kuin meille tutumpi oma telkkä.


Amerikanjääkuikka oli myös laji, jota en uskonut näkeväni, mutta sellaisia uiskenteli parissakin paikassa. Toisessa makasi jopa pesällä.

Sepelhanhi oli niinikään uusi tuttavuus. Yhdessä paikassa ruokaili pariskunta eka päivänä. Sen jälkeen ei enää näkynyt.

Islannin tuliaiset jatkuvat, kunhan saan peratuksi sitä valtavaa kuvamäärää, joka minulla on.

2 kommenttia:

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Tosi mielenkiintoiset linnut.

Susanna Hietanen kirjoitti...

On ollut varmasti aivan mahtava reissu!
Upeita havaintoja.