maanantai 19. kesäkuuta 2023

Islannissa nähtyjä 4

 

Kesäkuun alun Islannin matkalta on niin paljon kuvia, että ei mitään määrää. Kaikkia en ole edes vielä ehtinyt katsoakaan. Eräänä päivänä oli ohjelmassa valasretki, jolloin näimme monta ryhävalasta. Koskaan en ehtinyt saada kuvaa siitä, kun valas ennen pinnalla hengitystään puhalsi suihkun. Ei osannut ennakoida, mistä suihku kulloinkin tulee.


Lintukallioita oli useita. Niihin ei vain päässyt lähelle. Oli tyydyttävä katsomaan merellä kelluvia mustia täpliä. Tässä ruokkeja.


Tylli


Aamulla herätessä huomasimme ikkunasta takapihan lampulla taivaanvuohen nukkumassa. Taivaanvuohi oli yhtä tavallinen näky kuin meillä peippo.


Punajalkaviklolla oli varmaan lähellä poikaset, koska se yrittää estää ihmisten kulkua.


Suosirri lauleskeli niityllä isolla kivellä.


Pulmussirrit lietteellä. 


Mustapyrstökuirikin oli tuiki tavallinen näky, sellainen jokapaikan lintu.


Grönlanninlokki. Sillä oli toinen silmä vioittunut.


Isolokki ja selkälokki. Joku tuli lokkeja syöttämään, ja taivas täyttyi lokeista.


Vesipääskyjäkin oli vähän joka lammessa. Ja paljon.


Mustalintua olin kovasti toivonut näkeväni, mutta ei vieläkään tullut kovin lähietäisyydelle. Tässä pariskunta.
Mustalintukoiras. Olen siitä asti toivonut saavani tästä linnusta lähikuvan, kun luin Kalle Päätalon kirjoista, miten hän aina keväisin odotti mustalintujen saapumista järvelle. Linnut kelluivat kuulemma järvellä ihan suurina lauttoina. Tuskin niitä nykyään enää on niin paljoa.

mustalintu, vesipääsky, taivaanvuohi, grönlanninlokki, isolokki, selkälokki, ryhävalas, punajalkaviklo, pulmussirri, suosirri, tylli, ruokki

Ei kommentteja: