lauantai 4. toukokuuta 2019

Lintujen kannalta huono

Tänään oli luontoretkeilijöiden retki Parikkalan Siikalahdelle lintuja katsomaan. Sattui tosi huono aika lintujen kannalta pakkasine ja lumineen, mutta retkeilyähän se ei haitannut. Jo aikoja sitten sovittua retkipäivää on vaikea lähteä ex tempore muuttelemaan. Tätä lintua en ensin tunnistanutkaan, mutta kun punasotkaukkeli saapui paikalle, niin hänen puolisohan se olikin.

Lapasorsakin vilahti jossain välissä.

Nokikanat rakentelivat innolla pesää kantaen toisilleen pesätarvikkeita.

Muutamia joutsenia havaitsin.

Haapanapariskuntakin oli näköetäisyydellä, samoin taveja ja tukkasotkia, sinisorsia. Ja  valkoposkihanhiparvia lensi ohi.

Ruskosuohaukkoja liiteli ilmassa, ja pellolla lehahti punakylki- ja räkättirastaita. Nyt kun katson tätä kuvaa, ihan kuin siinä näyttäisi olevan taivaanvuohikin lumen keskellä. Ei olisi ihme, sillä taivaanvuohia kuului kitkuttavan maassa. Mutta pikkulintuja ei juuri kuulunut, pakkanen halvaannuttanut tietysti kurkun. Vasta pois lähtiessä alkoi aurinko vähän lämmittää ja alkoi kuulua linnunviserrystäkin.

Sattui olemaan tornien taisto. Eivät olleet saaneet yhteentoista mennessä kuin vähän päälle 60 lajia, tavallisesti on tässä vaiheessa jo toista sataa. Mutta ei kai se sen kummempaa ole millään tornilla tänä vuonna.

Samalla reissulla kävimme Parikkalan patsaspuistossa ja Rautjärven Haukkavuorella katsomassa komeita maisemia paikalla, jossa on kallioon hakattu entinen 1700-luvulta oleva Ruotsin ja Venäjän rajamerkki. Lumesta huolimatta mukava retkipäivä.

3 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Ei nyt ihan kiva ollut tämä takatalvi. Toivottavasti pian lämpenee taas. Mukavaa viikonloppua!

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Voi, kun teillä on ollut kiva päivä! Punasotka naaras on kaunis lintu, niitä on tuossa joella useita. Harmi, että sekin lintu on vaarantunut.Siellä on tosi paljon lunta!

seita kirjoitti...

Tuo joutsenkuva on hieno. Sama pään ja siipien asento molemmilla.