torstai 14. toukokuuta 2020

Suokukkoja

 Vaikka on korona-aika ja kielletty vanhusten luona käynti, käväisin silti äitienpäivänä 90-vuotiasta äitiäni katsomassa Seinäjoella. Olin harkinnut, että kun uusia koronatapauksia ei ole ollut kummassakaan maakunnassa kahteen viikkoon ja muutenkin sairaustapauksia vähän, on tartuntariski pieni. Viiden tunnin ajomatkoilla en poistunut autosta kertaakaan, enkä käynyt missään ihmisten ilmoilla koko perilläoloaikana enkä liioin tavannut ketään muita kuin äidin. Nyt oli hyvä käydä ennen kuin kesän myötä avaavat paikkoja ja alkaa kesämökkiläisiä tulla eteläisestä Suomesta.
Lintuja kuitenkin kävimme katsomassa. Entuudestaan muistin yhden suokukkopaikan. Nytkin oli siellä niitä, mutta jalustakin oli unohtunut kotiin, joten kuvat taas epäteräviä, kuten aina.


Oli pilvinen päiväkin, joten en onnistunut säätämään tämän paremmiksi kuvia.


Eräässä toisessakin paikassa niitä oli edellisellä kerralla, niin nytkin. Paikka oli istutettu mansikalle laajalta alalta, joten kirjavasta pellosta en nähnyt oliko lintuja vai mättäitä. Varmaan siellä penkkien välissä oli muitakin kuin tämä yksi lintu.

suokukko

3 kommenttia:

Tillariina kirjoitti...

Hauska ajatus, suokukkoja mansikkapellossa! Olen nyt kuullut monien menneen tapaamaan vanhempaa sukua, pihalle tai muuten metrien päähän nyt kumminkin. Tänään oli eka työpäivä ihan työpaikalla kahteen kuukauteen. Miten voikin jännittää tavallinen asia...no epätavalliseen aikaan kyllä!

Susanna Hietanen kirjoitti...

Hienoa, että äidin tapaaminen onnistui :-)

Suokukkoja on aina ilo olla seuraamassa.

Anne Hagman-Niilola kirjoitti...

Suokukot on upean näköisiä lintuja. Näimme eilen myös useita suokukkoja.