perjantai 26. kesäkuuta 2015

Harvinainen ja tavallinen

 Pitkästä aikaa onni suosi nähdä kirjoverkkoperhosen, jota on vain Kaakkois-Suomessa. Ja EU:n alueella vahvimmat esiintymisalueet ovat juuri Suomessa.
Kirjoverkkoperhonen on rauhoitettu Suomessa ja Ruotsissa.
Ratamoverkkoperhosia näkee lentelevän vähän väliä.
Sitten näin uudenlaisen perhosen, jota kuvasin innokkaasti. Mutta ei tällaista perhosta ole missään kirjoissa. Eli lopputuloksena on kai, että se onkin ratamoverkkoperhonen, jonka juovat ovat suurelta osin kuluneet.

kirjoverkkoperhonen, ratamoverkkoperhonen

6 kommenttia:

Tiitsa ( Tuula Laakso) kirjoitti...

Jännästi siitä olisi nuo juovat pois kuluneet keskeltä. Erikoinen tapaus. Hienot kuvat minulle vielä vieraasta perhosesta. Jospa tänä kesänä... :)

Intianminttu kirjoitti...

Upeat perhoskuvat, enpä ole koskaan tavannut.

Susanna Hietanen kirjoitti...

Kauniita perhoskuvia!

Kirlah kirjoitti...

Tuula. Pienoinen pettymyksen tunne, että olikin "vain" jo aiemmin kuvattu perhonen. Mutta ei kai loputtomiin voi odottaa jotain ennennäkemätöntä.
Kyllä se ratamoverkkoperhonen sinullekin ilmestyy, se on aika tavallinen.

Intianminuttu: Kiitos. Jospa muuten et ole vain kiinnittänyt huomiota, ainakin tuo jälkimmäinen sekoittuu helposti hopeatäpläperhosiin, jotka myös ovat oranssisia.

Susanna: kiitos.

Pelaguu kirjoitti...

Onpa kauniit kuvat ja kiitos suomittarin tunnistuksesta! Yritin etsiä lisätietoa tuosta kauniista perhosesta, mutta en oikein löytänyt.. Mutta se tosiaan vahvistui että taitaa tosiaan olla suomittari. Sitä yritin selvittää myös että kun mittari on kyseessä niin onko haitallinen suomen luonnolle kuten esim. tunturimittari on? Ilmeisesti ehkä ei..

Kirlah kirjoitti...

Pelaguu, mittariperhosiahan on suuret määrät eri lajeja Suomessa. Ei suinkaan ne sen haitallisempia ole kuin mikään muukaan.
Eri asia tietysti jokin sellainen koilaji tai jokin muu, joka suurin joukoin hyökkää vaikka kokonaisen metsän kimppuun.