lauantai 6. kesäkuuta 2015

Uudella lammella

Tänään löysin uuden lammen. Tai olenhan minä aina tiennyt lammen olemassaolon, mutta en tiennyt, että siellä pesii useita vesilintulajeja. Ensimmäistä kertaa näin omalla paikkakunnalla tukkasotkan, joka on jäänyt tänne pesimään.
Haapana ui melko lähelle, ja luulin saavani siitä nyt hyviä kuvia, mutta  koko lammen ympärystä on niin ruovikkoinen, että aina on jokin ruoko tai oksa edessä estäen kunnon näkyvyyden.

Tai jos näkyvyys muuten oli esteetön, oli lintu silloin juuri varjossa tai lammen siinä osassa, mihin musta metsä heittää tummat varjonsa. Mutta niinhän se aina menee.

Telkkänaaraita oli ainakin kaksi. Miten niilläkin oli aikaa uiskennella joutilaina. Tämä on kyllä tosi vihaisen ja kiukkuisen näköinen, kuin mustanpuhuva noita-akka.

Uusi lampi oli hyvä lintupaikka. Kauempana oli vielä paljon lintuja, mutta en saanut selvää, keitä siellä oli ja mitä siellä tapahtui. Täytyy ruveta käymään useammin. Lammelle vain on niin kauhean kova rymyäminen ensin metsän läpi ja sitten yrittää sovittaa itseään ainakin 5 metriä leveän ruovikon halki. Eipä nyt ole lähellä korkeita kallioita, joilta voisi tähystää.

tukkasotka, haapana, telkkä

1 kommentti:

Katinka kirjoitti...

Hienon paikan olet löytänyt. Noin monta lajia, kannattaa ehdottomasti vierailla lammella useammankinkerran. Tuon tukkasotkan olen nähnyt itsekin vain kerran elämässäni livenä =).