maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tottelematon poikanen

 Sähkölangalla oli tuntemattoman näköinen lintu. Innolla räpsin siitä kuvia useitakin, jotta kotona voin tunnistaa uuden lajin. Lensi siihen räkättirastaskin.
Hieman petyin, kun tuo vasemmanpuoleinen onkin "vain" räkättirastaan poikanen. Oli lentänyt langalle ja emo yritti sille selittää ummet ja lammet langalla istumisen vaaroista sun muista elämän tosiasioista.
 Kyllä oli poikanen uppiniskainen. Emo lähti viimein pois, ja poikanen jäi pitkäksi toviksi yksin tuumailemaan.
 Pari kuvaa pihan uskomattoman runsaasta omenankukkamäärästä. Sietää ollakin, viime vuonna kukkivat puut heikohkosti.
Nämä omenapuun kuvat ovat puskurina viimeiselle kamalalle kuvalle. Ellet kestä kaameita kuvia, älä katso sitä!

Metsätiellä oli kuollut linnunpoikanen, ja sen kimpussa valtava määrä joitain raatokärpäsiä tai mitä lie. Pitäisikö olla iloinen niiden puolesta, että saivat hyvän aterian vai onneton emon puolesta, joka on menettänyt poikasensa.

2 kommenttia:

Katinka kirjoitti...

Voi miten omenapuu kukkii kauniisti. Toivottavasti tulisi vain nyt pölyttäjiä. Noiden "öttiäisten" määrä on ollut kovin vähäninen viileän alkukesän vuoksi. Voi surku linnunpoikaa. Vaan niin se menee luonnonlaki, että toisen tappio on toisen voitto. Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

Kirlah kirjoitti...

Kirsikkapuutkin kukkivat yhtä runsain mitoin. Mutta en muista, että koskaan olisimme saaneet muutamaa kirsikkaa enempää. Aina on kylmyys ollut syypää.